We found 0 results. View results
Your search results

Плюси та мінуси життя у приватному будинку

17.11.2023

Де найбільш комфортно проживати: в квартирі чи будинку? З цього приводу безліч різних думок.

З початку 2000 роківдемографи по всьому світу фіксують втечу працездатних та активних людей з великих міст. В Україні точних підрахунків не проводилось, але рієлтори вже говорять про нову моду на ринку нерухомості. Попит на оренду та купівлю приватних будинків стрімко зростає. Багато українців перебираються до приватних будинків і прагнуть бути ближче до природи. Садиба – це автономія і незалежність, але це і постійний клопіт. Взимку доведеться витрачати чималі гроші на обігрів будинку, а також за будинком та ділянкою потрібен догляд. Ринок нерухомості України переповнений пропозиціями щодо продажу приватних будинків. Представлені приватні будинки старого житлового фонду, а також сучасні котеджні містечка. Попит можна пояснити тим, що людям набридло жити в кам’яних джунглях. У цій статті розповімо про головні плюси та мінуси життя в приватному будинку. Перед покупкою краще зважити всі за та проти.

Плюси життя у приватному будинку 

    1. Головним плюсом життя в будинку – є екологія. Як правило, приватні будинки віддалені від центру міста або знаходяться за межею міста. На ділянці можна вирощувати овочі та фрукти, при цьому бути впевненим у їх якості.
    2. Будинок можна побудувати з нуля або за вашим унікальним проектом.

Є парковочне місце і завжди є можливість побудувати гараж.

  • Місця вистачить для всіх. Якщо навіть будинок уже збудований, завжди буде можливість розширити площу за рахунок мансарди, тераси чи веранди.
  • Свобода дій. Можна голосно слухати музику, бігати по дому, грати на барабані. На думку психологів, люди комфортніше почуваються, проживаючи в будинку.
  • Ідеально для домашніх тварин. Можна завести великого собаку або десять кішок.

 

Мінус життя в приватному будинку 

    1. Додаткові витрати на комунікації. Наприклад, кабельне ТБ чи інтернет. Також якщо немає головних комунікацій, таких як газопровід, водопровід, каналізація, то доведеться проводити їх власним коштом, а це дуже затратно.
    2. Ремонт. Садиба завжди вимагає догляду, потрібно стежити за зносом конструкцій і комунікацій.

Догляд за прибудинковою територією: прибирання снігу, листя, стрижка газону і т.д.

  • Бажано мати автомобіль. Без авто може бути проблематично діставатися роботи або інших об’єктів інфраструктури.

 

Життя в приватному будинку має свої переваги та недоліки. Звичайно, кожен має право вибирати, де йому краще жити. Перш ніж купити приватний будинок, слід добре обміркувати всі плюси та мінуси. Якщо ви плануєте купити будинок і вам потрібна допомога, пропонуємо звернутися за консультацією до фахівців АН “Оксаген”. Вас проконсультують з усіх питань і допоможуть підібрати будинок, про який ви давно мріяли.

 

Compare Listings