We found 0 results. View results
Your search results

Плюси життя на першому чи останньому поверхах

22.11.2023

Коли купуєте квартиру, Ви намагаєтеся враховувати низку факторів, зважуєте всі плюси та мінуси, а поверх, на якому знаходиться квартира, грає одну з найважливіших ролей.
Неоднозначне ставлення до перших чи останніх поверхів сформувалося давно. Значну частину житлового фонду становлять будинки старої будівлі, тоді забудова відрізнялася дефектами в конструкції, що призводило до проблем із підвалом чи перебігом даху. Але за останні кілька років завдяки використанню інноваційних технологій якість житла помітно підвищилася.

Перший поверх та забобони, які з ним пов’язані

Для кого підходить квартира на першому поверсі:

–  людям у віці (якщо раптом зламається ліфт,  підніматися на поверхи вище стане проблематично);

– сім’ї з маленькими дітьми;

– людям, які мають проблеми зі здоров’ям;

– бізнесменам, які використовують такий вид нерухомості під комерцію.
АН ОКСАГЕН розповість, які існують міфи з приводу проживання у квартирах на перших та останніх поверхах.

Шум з вулиці

Це залежить від розташування будинку, спрямованості вікон, наявність склопакетів і наявності насаджень. Тому перед тим, як Ви купите квартиру, самостійно оціните рівень шуму.

Вірогідність пограбування

Без заходів безпеки таке житло і справді може стати жертвою злодіїв. Це можна легко запобігти – достатньо встановити решітки, поставити якісні двері та вікна, а ще краще – встановити сигналізацію.

Відсутність балконів

Таких об’єктів зараз будується досить мало, хоча така квартира за рахунок відсутності балконів продається за зниженою ціною.

Вигляд з вікна

Не варто боятись нижніх поверхів, т.к. Така нерухомість використовується як комерція. У новобудовах перші поверхи спочатку будуються під об’єкти інфраструктури – магазини, торгові площі, офіси тощо.

Останні поверхи та забобони, які з ними пов’язані

Хто воліє житло на верхніх поверхах: сімейні пари без дитини або з дорослими дітьми; любителі мальовничих видів; мешканці, які хочуть, щоби над ними не було сусідів.
Хоча щодо останніх поверхів також є деякі помилкові твердження.

Протікання даху

Сучасні будинки позбавлені такої вади, т.к. забудовники використовують ефективні системи гідроізоляції та водостоків. А у випадку з вторинним житлом потенційному покупцеві потрібно запитати сусідів – і потенційному власнику не потрібно ремонтувати дах.

Висока температура влітку

Таке трапляється у старих будинках, але дефект усувається встановленням кондиціонера.
Тому, бачимо, що існуючі міфи про перші та верхні поверхи безглузді, особливо, якщо говорити про житло в новобудовах. У таких будинках продумано всі деталі та усунуто всі дефекти, які були в будинках старої споруди.

Compare Listings