We found 0 results. View results
Your search results

За яким принципом вибрати квартиру у Миколаєві на вторинному ринку?

16.11.2023

Покупка житла на вторинному ринку України може бути обумовлена ​​різними причинами. Хтось хоче швидко заселитися, не хоче чекати на закінчення будівництва або ремонту. Дехто хоче купити житло у певному районі з розвиненою інфраструктурою та транспортною розв’язкою. На вторинному ринку є можливість домовитись про ціну, познайомитись із сусідами. Найчастіше ви купуєте вже готову квартиру, в яку можна відразу заселитися. Також ви заощаджуєте на ремонті, який у наш час коштує чимало. Але, щоб правильно купити квартиру на вторинному ринку, слід звернути увагу на безліч факторів. Розкажемо про нюанси купівлі квартири на вторинному ринку та за якими принципами слід обирати житло у Миколаєві.

Де дізнатися ціни на “вторинку” в Миколаєві?

  • Опитати знайомих, які купили квартиру раніше, але враховуйте, що ситуація на ринку не стабільна і ціни можуть змінюватися щомісяця.
  • Можна аналізувати ціни на різних порталах, моніторити оголошення в інтернеті. У цьому випадку також загальну картину складно отримати, оскільки стартова ціна може сильно відрізнятися від реальної.
  • Більш точну вартість на житло вам озвучать в агентстві нерухомості. Агенти добре орієнтується на ринку житла і знають реальні ціни в певному районі.

За яким принципом вибрати та купити квартиру в Миколаєві у 2021 році?

Вторинний ринок України повністю оговтався від минулорічної кризи. У березні у столиці України було укладено близько 300 угод на вторинному ринку, такі показники було зафіксовано і до початку пандемії, каже Едуард Бразас, керівник відділу аналітики Асоціації фахівців з нерухомості України. За даними Державної служби статистики в Україні спостерігається зростання на житлову нерухомість, за результатами першого кварталу 2021 року ціни на житло в Україні зросли на 11,4% порівняно з таким же періодом минулого року. Найбільше зростання спостерігається на вторинному ринку:

  • 1-кімнатні квартири подорожчали на 12,3%;
  • 2-кімнатні квартири – на 13,1%;
  • 3-кімнатні квартири – 11,8%.

На думку фахівців ситуація на ринку стабільна і, що важливо, прогнозована. Якщо ви наважилися купити квартиру в Миколаєві, а вибір житла – серйозний і трудомісткий процес, то важливо зробити аналіз ринку нерухомості. АН “Оксаген” пропонує професійну перевірку історії квартири, а також організує угоду з купівлі нерухомості.Наші фахівці добре знаються на всіх сучасних тенденціях ринку нерухомості.
Вибирати житло, звичайно, випливає з власних переваг і особистих вимог, але дотримуючись обережності. Розкажемо про основні засади вибору житла на вторинному ринку.

Принципи, за якими слід обирати житло: 

  • Найкраще продаються невеликі 1-кімнатні та 2-кімнатні квартири у вдалих локаціях. Одним із головних критеріїв вибору покупців фахівці називають наявність гарної інфраструктури.
  • Якщо ваш бюджет сильно обмежений, не варто чіплятися за певний район. Краще вибрати житло з гарною транспортною розв’язкою.
  • Проживання в центрі міста завжди вважається престижнішим, але в інших районах можна також знайти цілком хорошу квартиру за прийнятною вартістю. Дізнайтеся цінову політику в бажаному районі та зіставте з вашим бюджетом. Якщо ви купуєте квартиру для інвестицій, то тут важлива привабливість району.
  • Придбавши “убиту” квартиру, заздалегідь дізнайтесь про вартість ремонту. Може є сенс доплатити кілька тисяч уже за готове житло, а не витрачати час та гроші на ремонт.
  • Звертайте увагу на вік будинку, комунікації можуть бути зношені в старих будинках, а це дуже впливає на якість життя.
  • Менша площа – менша вартість квартири, це хороше правило, щоб вкластися в запланований бюджет.
  • Документи на квартиру слід ретельно перевіряти, на ринку повно сумнівних квартир, які на перший погляд можуть здатися нормальними.

Compare Listings