We found 0 results. View results
Your search results

Містечко Мішково-Погорілове, Вітівський район, Миколаївська область

На півдні Миколаївської області є селище під назвою Мішково-Погорілове. Він входить до Вітівського району (раніше Жовтневого), який був заснований у 1944 році. Місто Миколаїв як адміністративний центр до його складу не входить. Село Мішково-Погорілове було засноване 1810 року. За даними статистики Миколаївської області, у 2010 році тут проживало 5484 осіб. Загальна площа населеного пункту складає 46,11 км.

Історія Мішково-Погорілове

Село має багате історичне минуле. На околиці Мішково-Погорілове археологи знаходили сліди поселень різних часів. Деякі відносяться до так званої ямної (кінець III – початок II тисячоліття до н.е.) та катакомбної (середина II тисячоліття до н.е.) культур епохи бронзи. Також ймовірно, що тут мешкали і скіфи в IV – II століттях до н. Родючі ґрунти та наявність води у цій місцевості завжди приваблювали стародавні племена. Річка Інгул утворює тут своєрідний вигин, у минулому це було чудовим захистом від нападів раптових ворогів.
Назва місцевості походить від прізвищ утікачів Мішкова і Погорілова, які й заснували хутір. На початку ХІХ століття тут виникло перше поселення, а 1859 року вже тут мешкало 1150 людина. Під час радянської влади у Мішково-Погоріловому було створено революційний комітет на чолі з І.І. Гончаровим: землі забрали у поміщиків та розподілили між селянами.
У роки Великої Вітчизняної війни пішло на фронт понад 1500 мешканців селища, 76 з них нагороджено орденами та медалями, 122 загинуло. Льотчику І. П. Моторному присвоєно звання Героя Радянського Союзу.З 60-х років селище починає стрімко засмучуватися. Для працівників радгоспу було збудовано 500 житлових будинків, 3 гуртожитки та 4 багатоповерхівки.

Селище зараз

Селище Мішково-Погорілове – мальовничий куточок на півдні України. Місцевість знаходиться за 19 км на південний схід від районного центру та 10 км на схід від обласного. У селі працює сільська рада, якій підпорядковані населені пункти: с. Пам’ять комунарів (Свердлове, ІІ відділення, Ташкент) с. М-Погорілове (Харчатівка, Погорелівка, Мишківка). Село знаходиться поблизу промислового центру і має гарне географічне положення.
Життя у селищі протікає помірно та спокійно. Тут можна прогулятися лісом, насолодитися шелестом листя та співом птахів, надихатися свіжим повітрям, поплавати на човні або порибалити. У селі є школа, дитячі садки, сімейна амбулаторія, різноманітні магазини, СТО, футбольне поле тощо. З Миколаєва до селища курсує маршрутне таксі.
Якщо ви хочете жити в екологічно чистій місцевості далеко від шуму та міської суєти, при цьому недалеко від міста, то варто розглянути варіанти на ринку нерухомості в селі Мішково-Погорілове.

Compare Listings