We found 0 results. View results
Your search results

Район ПТЗ у Миколаєві

Район ПТЗ розташувався на сході Миколаєва в Інгульському районі. Ця абревіатура розшифровується як “Південний Турбінний завод”. Цей житловий мікрорайон знаходиться між проспектом Миру та вулицею Чайковського.

Створення району

9 липня 1946 року Рада Міністрів СРСР прийняла постанову про створення заводу з будівництва судових парових турбін у Миколаєві, для цього було виділено площу на південно-східному передмісті міста. Через 2 роки було ще виділено додатково 62 га. Разом із будівництвом заводу було збудовано житловий масив для робітників. Саме в цей час район починає швидко розвиватися.

Зараз завод “Зоря-Машпроект” – відомий у світі розробник і виробник газотурбінного обладнання.

Район ПТЗ зараз 

У районі в основному побудовані багатоквартирні будинки різної поверховості. Інфраструктура тут дуже розвинена. Поблизу є школи, дитячі садки, багато великих та дрібних магазинів, аптек, салонів краси. На території району знаходиться Миколаївський професійний машинобудівний ліцей, Академія дитячої творчості, Миколаївська обласна дитяча лікарня, Обласна офтальмологічна лікарня, Миколаївський онкологічний диспансер.
Жителі району люблять гуляти в парку “Юність”, де облаштовані також майданчики для дітей. Також ще однією прекрасною зеленою зоною є сквер “Зоря” та парк “Святого Миколая”. Між вулицями Васляєва та Олійника знаходиться одна з визначних пам’яток Миколаєва – невеликий дерев’яний храм Сергія Радонезького.
Що стосується транспортної розв’язки, з ПТЗ можна дістатися без проблем до будь-якої частини міста.

Головною артерією масиву ПТЗ є Жовтневий проспект, тут завжди жваво. Через територію масиву проходять багато вулиць: вул. Миколаївська, вул. Чайковського, вул. Передова, вул. Південна, вул. Театральна, вул. Молодогвардійська, просп. Миру та багато інших.

Район досить розвинений і затишний, весь все знаходиться під рукою. Купити квартиру на ПТЗ стане чудовим рішенням, якщо ви мрієте жити у комфортному та зеленому районі Миколаєва.

Compare Listings