We found 0 results. View results
Your search results

Проспект Миру у Миколаєві

Сьогодні в Миколаєві налічується понад вісімсот проспектів, вулиць та провулків. І кожен із них має свою історію. Проспект Миру в Миколаєві знаходиться в Інгульському районі і є однією з найбільших міських магістралей. Бере початок проспект від Богоявленського проспекту до вулиці Новозаводської та становить близько 3 кілометрів.

Історія проспекту Миру

Проспект імовірно будувався в 1950 році. Після Великої Вітчизняної війни у ​​багатьох радянських містах заснували вулиці та проспекти Миру. Місто Миколаїв також не було винятком і увічнило слово “мир”, назвавши цю частину міста.
Радянські архітектори вирішили по фронту вулиці створити ефектну симетричну композицію. Її центральну частину займає 9-поверховий житловий будинок. Ліворуч і праворуч також знаходяться будинки тієї ж серії. Також ще одним композиційним елементом проспекту Миру стала площа Перемоги. Тут встановлено монумент, на честь його відкриття 6 травня 1985 року зібралися на святковий мітинг тисячі мешканців Миколаєва. Автор проекту – начальник конструкторсько-мистецької лабораторії Б. Т. Криворучко.

Нерухомість на проспекті Миру 

На Миру в основному побудовані 9- та 12-поверхових будинки. Проспект створений у комплексі зі школами, дитячими садками, магазинами, супермаркетами, банками та іншими об’єктами соціально-культурного значення.
Вздовж вулиці знаходиться ринок «Колос», один з найбільших у місті, а наприкінці проспекту розташований залізничний вокзал Миколаєва.
Жити на проспекті Миру комфортно, все знаходиться на відстані витягнутої руки. Ще одним плюсом можна відзначити відмінну транспортну розв’язку, що є важливим фактором у виборі житла. Купити квартиру на проспекті Миру просто, достатньо лише звернутися до професійного агентства нерухомості, де нададуть відповідні вам варіанти.

Compare Listings