We found 0 results. View results
Your search results

Розвіюємо міфи про життя в новобудовах

20.11.2023

Будівельна галузь, як і інші, вже давно зробила крок вперед. Технологія сучасного житлового будівництва допомагає зводити будинки в рекордно короткий термін без шкоди якості. Багато хто не наважується покращити свої житлові умови через недостовірну інформацію про первинний ринок. Давайте розберемо, які міфи існують про життя в новобудовах і розвіємо їх.

Життя у новобудові – життя на будмайданчику
У багатьох інвесторів виникає питання, чи не житиме він на будівництві. Будинки здаються по черзі, тоді як один уже зданий, другий може будуватися. Але у реалі не завжди так. Забудовники продумують все заздалегідь і здають будинок вже з упорядкованою прибудинковою територією: дитячі майданчики, паркування, квітники тощо. Іноді жителі навіть не помічають, що ведуться будівельні роботи.

Новобудова осяде, з’їде в річку, обрушиться
Справді, будинки зараз швидко будують, але це не означає, що будинок осяде або зруйнується. Такі недобросовісні забудовники існували ще 90-х роках. Технології будівництва дуже змінилися з тих часів і зробили крок вперед: використання бетону, блокових конструкцій — все це прискорило процес, але не зробило будинок менш міцним.

У новобудові погана звукоізоляція, непродумане планування та низька стеля
Це ще один міф. Сучасні будинки будують із монолітних конструкцій, які мають гарну звуконепроникність за рахунок товстих стін. Також у новобудовах роблять часто міжповерхову шумоізоляцію. Під час ремонту можна укласти додатковий шар звукоізолюючого матеріалу.Щодо планувань, її легше змінити, ніж у старому будинку. Також забудовники пропонують різні типи планувань, зокрема вільні.
А висота стель у нових квартирах варіюється так само, як і у вторинному житлі. У житлі економ класу стандарт: 2,5 – 2,7 м. У варіантах преміум-класу ви можете вибрати квартиру з підходящою саме вам висотою стелі.

У новобудовах поганий мікроклімат
Майже всі новобудови будуються за технологією «теплий будинок»: у стінах є утеплювач, це листи пінопласту, які знаходяться у фасаді будинку. Як результат, максимально комфортний мікроклімат у квартирах. Влітку такий фасад здатний відбивати промені, а взимку накопичує тепло.

Потрібно робити ремонт
Голі стіни, дроти та бетонні плити – так багато хто бачить заселення в квартиру в новобудові. Часто покупці переконані, що на хороший ремонт доведеться витратити до третини вартості самої квартири. Однак нині на первинному ринку продається багато квартир з повним оздобленням.
В результаті можна заощадити, оскільки ціна в договорі за ремонт буде фіксованою. А якщо ви будете виконувати ремонт самостійно і наймати будівельну бригаду, витрати можуть бути набагато вищими. Оздоблення від забудовника має свої плюси – економія грошей та часу. Звичайно, завжди є можливість особисто спланувати ремонт і зробити інтер’єр, про який ви давно мріяли.

Compare Listings