We found 0 results. View results
Your search results

Роль кімнатних рослин в інтер’єрі

21.11.2023

Сьогодні сучасні течії дизайну дуже змінилися, кімнатні рослини знову посіли гідне місце. Живий декор став окремим напрямом, а флористика стала мистецтвом. Кімнатні рослини заповнюють повітря киснем. А досвідчені дизайнери постійно твердять про естетичну красу квартири, яку можна створити за допомогою рослин. Вибір такий великий, що для будь-якої стилістики знайдеться варіант.
У квартирах з’являються екзотичні квіти, кактуси та навіть пальми. Кожен зможе доповнити атмосферу унікальним предметом для загальної краси. Якщо у вас ще немає в квартирі рослин, то настав час перейти до сучасних прийомів, якими користуються дизайнери для справжньої краси.

Які рослини вибрати для декору
Головну роль у створенні комфортних умов для вирощування рослин грає сторона світла, в якій розміщено кімнату.

Північ
Для вирощування рослин з північного боку добре підходять диффенбахії, цикламени, антуріуми, аспідистри, фікуси, аглаонеми, клівії та монстери.

Південь
Для півдня підійдуть сукуленти, а також жасмин, гібіскус, троянду та цитруси.

Захід
Західна сторона підходить для рослин, які потребують світла в другій половині дня. Добре підходять аспарагус, цисус, евкаліпт, кодеум, фуксія та інші.

Схід
Найкраще східна сторона підходить для клеродендруму, стефанотису та герані.

Оформлення приміщень рослинами

Здається, що оформлення інтер’єру рослинами не потребує особливих знань.Але дизайнерам вдається створити унікальний дизайн, поєднавши нові оздоблювальні матеріали, меблі та побутову техніку.
Найпоширенішим способом стало розміщення високих рослин прямо на підлозі у горщиках чи вазах. Таким чином, можна заповнити простір і приховати різні недоліки. Часто використовуються також різні кашпо та полиці. Найскладніший і новий прийом – садити кімнатні рослини прямо в меблів або підлозі. Але цим прийомом користуються лише досвідчені дизайнери.
Рослини популярні і корисні в інтер’єрі житла, за допомогою яких можна зонувати простір, маскувати порожні місця і робити яскраві зорові акценти.

Compare Listings