We found 0 results. View results
Your search results

Інвестиції у нерухомість: як змусити гроші працювати на вас?

21.11.2023

Прогнози експертів та міжнародних організацій на 2020 рік не дуже позитивні. Економісти кажуть, що 2020-2021 всі країни охопить нову фінансову кризу. Якщо говорити про нашу країну, то ситуація звичайно ускладнюється політичними та військовими ризиками, складним інвестиційним кліматом.
Все ж таки, інвестування в нерухомість залишається одним з найефективніших способів отримання стабільного доходу. Але перш, ніж інвестувати у житлову чи комерційну нерухомість, варто оцінити ризики та плюси таких капіталовкладень.
Після економічної кризи 2014 року купівельна спроможність українців знизилася. Через це пропозицій на ринку багато, а попит залишається низьким. Відповідно, ціни на нерухомість залишаються колишніми і тільки в деяких сегментах ціна починає збільшуватися. Поступове зміцнення гривні збільшило вартість нерухомості у валюті в середньому на 10%. Це не так багато, але все ж таки купівельна спроможність українців збільшується. Інфляція рік у рік зменшується, це вказує на зростання ринку нерухомості.

Комерційна нерухомість
Якщо ви маєте пристойну суму від $ 100 000 і вище і думаєте куди вкласти гроші, то варто придивитися до комерційної нерухомості. Головний плюс цього сектора для інвесторів – високий коефіцієнт капіталізації, що становить 8-12%, а аналогічний показник для житлової нерухомості лише 3-7%.
На ринку нерухомості в Україні недостатньо комерційних площ, і це не лише в обласних центрах, а й у столиці.Такий вид нерухомості здається на кілька років і дозволяє отримувати довгостроковий пасивний дохід. Більшість експертів стверджують, що орендні ставки можуть зрости на 15% цього року. Всі ці фактори роблять ринок офісних приміщень дуже привабливим для інвесторів.

Житлова нерухомість
Найпривабливішим і найпопулярнішим видом інвестування на ринку нерухомості також є придбання квартир. Перевагою в цьому випадку є те, що коли ціни на нерухомість падають, ціни на оренду навпаки зростають. Тому, здаючи в оренду квартири, можна отримувати прибутковий дохід. Якщо ви не можете придбати комерційну нерухомість чи готовий бізнес, то покупка житла – гарне рішення. Існує два основні способи отримання прибутку від житлової нерухомості. Перший – вкласти кошти в об’єкт на етапі котловану. Коли будинок буде зданий в експлуатацію, ви можете перепродати нерухомість та заробити. За час будівництва вартість об’єкта може зрости на 30-40%.
Другий спосіб заробити на житловій нерухомості – орендний бізнес. Середній термін окупності квартири, що здається в оренду, становить 8-12 років залежно від типу будинку, його розташування та інших нюансів. Обидві моделі залишаються актуальними у 2020 році.

Compare Listings