We found 0 results. View results
Your search results

Ринок елітної нерухомості в Україні: чи є попит?

21.11.2023

Сучасний покупець дуже вимогливий. Він вибирає житло за багатьма параметрами. Справжній об’єкт еліт-класу має бути не просто якісно побудований, мати унікальне архітектурне рішення, повноцінну багатофункціональну інфраструктуру та вигідне місце розташування, а й повинен виділятися з тисячі подібних до себе.
На думку експертів, незважаючи на кількість пропозицій, знайти по-справжньому елітну квартири не просто. Багато забудовників вважають цей сегмент занадто складним і вважають за краще будувати вдома бізнес або комфорт класу.
Попит на житло преміального класу не великий. Хоча завжди є той, хто хоче оселитися в розкішних апартаментах. Поняття розкоші останнім часом дуже змінилося. Стиль із позолотою та дзеркалами вийшов з моди, покупця більше цікавить щось сучасне, наприклад квартира в стилі «лофт», будинок у скандинавському стилі, житло «розумний будинок» та інші сучасніші варіанти. Люстри, масивні меблі, позолота не дуже цікавлять покупця в наш час.
Якщо говорити про новобудови, то тут також небагато варіантів. Те, що забудовники вважають еліт класом, не завжди подобається покупцю.
Українці з грошима також не поспішають інвестувати через політичну та економічну ситуацію в країні, багато хто готовий виїхати за кордон. Покупцеві та продавцю у цьому сегменті буває також не просто домовитися. Власники елітного житла хочуть отримати на свою нерухомість більше, ніж готовий платити покупець у 1,5 – 2 рази.
На думку експерта ринку нерухомості Вікторії Берещак, попит на елітне житло зменшився. За її словами, з липня у цьому сегменті скоротився продаж.Це пов’язано і з політикою, а також із курсом долара.
Все ж таки на ринку утворився чималий відкладений попит. Багато покупців не можуть знайти квартиру своєї мрії. Люди готові купувати, але їх не влаштовують пропозиції на ринку. Не все житло преміального сегмента відповідає потрібним характеристикам. Забудовники все частіше будують житло в класі «бізнес» і воно не поступається іноді сегменту еліт, у плані локації, інфраструктури, концепції та різноманітних сервісів.
На думку експертів, найближчого року на ринку нерухомості не буде суттєвих змін. У новобудовах все ж таки забудовники можуть підвищити ціни на 5-7% через невелику кількість нових об’єктів преміальної категорії. Але чи попит буде на таке житло, поки не ясно.

Compare Listings