We found 0 results. View results
Your search results

Види дизайну для кухні

21.11.2023

Кухня повинна ідеально вписуватися у вашу квартиру чи будинок, вона має бути практичною, комфортною та функціональною. Найкраще її виготовити на замовлення, щоб дотриматися всіх потрібних нюансів. Але перед цим слід визначитися із дизайном. У цій статті ми розповімо вам про найбільш популярні стилі, які використовуються для дизайну кухні.

Класика
Цей вид дизайну підійде для консервативних особистостей, досить стриманий, але, при цьому, завжди залишається в моді. Особливостями такого стилю є:

– дерев’яні меблі з елементами розкоші та різьбленими ніжками (меблі з дерева, як правило, досить дорогі, в цьому випадку можна їх замінити аналогами з МДФ або ДСП);

– пастельні тони;

– стільці з м’якою оббивкою;

– ковані елементи тощо.

Прованс
Стиль провансу нагадує класичний стиль. Але прованс, на відміну від розкішної та помпезної класики, відрізняється наявністю романтичної та легкої атмосфери. До особливостей такого стилю відносять:

– дерев’яні меблі, пофарбовані в пастельні тони (має створюватися враження природних кольорів, які вицвіли при сонячному світлі, існують навіть фірми, що займаються штучним старінням меблів);

– Плитка з дрібним декоративним візерунком тощо.

Модерн
Цей стиль з’явився відносно недавно і здебільшого користується популярністю серед молоді, оскільки зовсім не схожий на інші стилі інтер’єру і є свого роду протестом.Особливостями стилю модерн є:

– яскраві кольори;

– Поєднання несумісних деталей;

– Незвичайні геометричні форми;

– глянсові фасади тощо.

Лофт
Цей стиль нагадує чимось горище, власне, лофт і виник після того, як з’явилася мода перетворювати промислові приміщення на затишні житлові простори. До особливостей такого стилю слід зарахувати:

– Наявність цегляної кладки, бетонних елементів, труб і так далі;

– кухню, при виборі стилю лофт, найкраще поєднати з вітальнею або їдальнею, щоб створити враження промислової зони з мінімальною кількістю стін.

Ар-деко
Цей стиль можна сміливо назвати найзухвалішим і найдорожчим. Його особливостями є:

– безліч блискучих та глянсових елементів;

– наявність різних візерунків та принтів;

– складні та насичені відтінки кольорів;

– Наявність елементів, що асоціюються з багатством і розкішшю (позолочені деталі, срібло, слонова кістка, шкіра, шовк і так далі).
При виборі стилю для кухні слід пам’ятати насамперед про функціональність та комфорт особисто для вас. Ну, і звичайно, відштовхуйтеся від стилю дизайну в будинку і зважайте на думку інших його мешканців.

Compare Listings