We found 0 results. View results
Your search results

Ринок нерухомості в Туреччині: прогноз на 2022 рік

16.11.2023

За даними Інституту статистики Туреччини, у першій половині 2021 року в країні було укладено близько півтора мільйона угод купівлі-продажу. У липні минулого року по всій Туреччині було продано близько 230 320 об’єктів нерухомості, у листопаді – 178 814 об’єктів. У період із січня по листопад 2021 року здійснено 1 265 353 угод з об’єктами нерухомості, це на 9,2% менше, ніж із січня по жовтень 2020 року.
Найбільше користуються попитом у Туреччині квартири, вони посіли перше місце серед об’єктів нерухомості – продано 670 000 квартир за перші сім місяців 2021 року.

Як купити квартиру в Туреччині?

Громадяни Туреччини, як і люди без турецького громадянства, можуть скористатися іпотечними програмами. Ставки для людей, які не є громадянами Туреччини, набагато вищі. Ріелтори зазначають, що продаж нерухомості в 2021 році зріс на 43,5%, було укладено 7363 угод з купівлі-продажу нерезидентами в грудні 2021 року, що є рекордом вересня 2021 року (статистичний інститут Туреччини). До цього було оформлено 6630 угод із об’єктами нерухомості. Турецьке житло популярне серед іранців, громадян Іраку.На третьому місці – росіяни, четверте дісталося німцям, п’яте – мешканцям Казахстану.

Що вибрати: первинний чи вторинний ринок?

Первинний ринок у Туреччині зараз досить швидко розвивається, але все ж більше угод укладається на вторинному ринку (60%). У 2021 році іпотечні кредити не користувалися популярністю через високі ставки, але в липні уряд знизив ставки, як результат – попит на житло значно зріс.
Експерти відзначають, що інтерес до нерухомості в Туреччині зростає з кожним роком, країна потребує одного мільйона нових будинків щороку. Ринок нерухомості швидко розвивається, відновлюються різні будівельні проекти. Ймовірно, що 2022 рік стане золотим роком для сектора нерухомості в країні.

З точки зору інвестицій, то однозначно варто купити нерухомість в Туреччині. Житло у Стамбулі, економічній столиці, чи інших містах користується популярністю серед громадян чи нерезидентів, а вартість житла найближчим часом лише зростатиме. Аналітики стверджують, що з кожним роком кількість угод з купівлі-продажу іноземними громадянами збільшується і очікується, що надалі цифри лише зростатимуть.Через попит прогнозується зростання цін на первинному ринку на 20%, а можливо і на 50% через високі продажі у 2021 році.

Фактори, які позитивно впливають на ринок нерухомості Туреччини: 

  • вигідна іпотечна система для резидентів;
  • відсутність бюрократії для нерезидентів;
  • високий інвестиційний потенціал;
  • великий вибір нерухомості;
  • унікальне географічне положення і так далі.

На ринку нерухомості Туреччини є достатньо варіантів доступного житла, але є і дуже дорогі об’єкти, все залежить від розташування та характеристик. Але це не означає, що всі об’єкти з видом на море чи природу дорогі. Багато об’єктів преміум класу під час інфляції доступні для інвесторів і є можливість купити без іпотеки або банківського фінансування. А різниця в курсі допоможе навіть заощадити при покупці для іноземців. Вартість будівельних матеріалів у країні зросла на більш ніж на 50%, в результаті зросли і ціни на житло, але все ж таки ринок залишається стабільним.
Зазначимо, що у зв’язку з військовою агресією Росії проти України, все більше українців зацікавлені купити квартиру або будинок у Туреччині. Наше агентство “Оксаген” співпрацює з перевіреними та надійними турецькими партнерами. Фахівці нашої компанії проконсультують Вас з усіх питань щодо купівлі нерухомості та цін у сонячній Туреччині. Крім того, комісію при купівлі нерухомості клієнт не оплачує, це пріоритетне правило при співпраці з нашою компанією.

Ми готові знайти Вам найкращі варіанти!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings