We found 0 results. View results
Your search results

Попит на заміську нерухомість в Україні продовжує зростати

16.11.2023

В Україні на ринку нерухомості зростає попит на заміське житло. Аналітики ринку нерухомості зазначають, що тенденція зростатиме і надалі. Задуматися про зміну стилю життя українців змусили пандемія коронавірусу та карантинні обмеження. На попит у цьому сегменті також впливає безліч факторів, серед яких:

  • зростаюча кількість жителів у місті;
  • транспортні пробки;
  • погана екологія.

Все більше людей думають про купівлю житла за містом, мріючи жити в оточенні природи, з мінімальною кількістю шуму.

Попит на заміську нерухомість на вторинному ринку зріс на 10-12% – АСНУ

Президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта зазначає, що з 2-ї половини квітня попит на заміське житло на “вторинці” зріс на 10-12%. І така тенденція спостерігається на всій території України. Найбільше українців цікавить купівля будинків, близько 40% попиту припало на приватні будинки площею 80-150 кв.м., які знаходяться за 20 кілометрів від міста.Через підвищений попит ціни на приватні будинки в залежності від їхньої якості, стану та локації зросли на 5-6%. Більшість усієї заміської нерухомості (близько 85%) зараз знаходиться в тій же ціновій політиці, на рівні кінця 2020 року.
Експерт також зазначив, що вторинний ринок заміського житла з січня по квітень 2021 року був стабільний і прогнозований. Попит спостерігався на квартири до 50 кв.м., їхня вартість зросла на 3-5% залежно від розташування, ремонту та стану будинку.

Цінові гойдалки

Протягом тривалого часу ринок заміської нерухомості не особливо був популярний, ціни мали тенденцію просідати до 10% щороку. Утримання будинку коштує недешево, а добиратися з невеликого населеного пункту буває не просто. Через це багато хто продав будинки і переїжджав до міста. Але вже до 2-го півріччя 2020 року ситуація змінилася і почали продаватися навіть ті будинки, які не могли продати протягом тривалого періоду. З підвищенням попиту почали зростати і ціни. Якщо попит збережеться на такому ж рівні, опитані експерти не стверджують, що у 2021 році ціни на заміське житло можуть зрости на 10–15%.

На думку Юрія Піти, найближчим часом цінова ситуація не зміниться.Чинники, які можуть вплинути на вартість заміського житла в Україні:

  • геополітична напруга на кордонах країни;
  • економічна ситуація;
  • підвищення вартості енергоносіїв.

За словами експерта, потенційні покупці можуть поки розраховувати, що ціни залишатимуться на колишньому рівні, можливо, коливання не перевищать 2-3%. Все ж таки не варто виключати можливість зростання до 10% на заміське житло, яке користується найбільшим попитом.
Найактивніше заміське житло буде реалізовуватися у 2-й половині травня і до кінця червня, тут буде сконцентровано близько 45-50% попиту.
Заміські будинки приваблюють затишною територією поблизу природи, розвиненою інфраструктурою та гарною екологією. Але все ж таки знайти будинок своєї мрії не так просто, як і накопичити на нього гроші. Щоб уникнути багатьох проблем і втрати часу, звертайтеся до АН «Оксаген». Наші клієнти завжди отримує кваліфіковану допомогу у пошуку заміського житла. Фахівці з нерухомості підберуть будинок мрії, який буде відповідати всім вашим вимогам!

Compare Listings