We found 0 results. View results
Your search results

Чи варто інвестувати в хрущовки та сталінки

17.11.2023

Під вторинним житлом найчастіше розуміють нерухомість, побудовану в радянські роки. Типи будинків «хрущовка» та «сталінка» названі на прізвища правителів, які перебували при владі за часів будівництва цих об’єктів.

Сталінки мають гарну та унікальну архітектуру. Вони зводилися за індивідуальними чи малосерійними проектами. На зміну сталінкам пізніше прийшли хрущовки та брежнювання. Будівництво сталінок було недешевим, тому в середині 50-х років керівництвом країни було видано постанову партії «Про усунення надмірностей у проектуванні та будівництві» та почалася епоха хрущовок.
Сьогодні ж інтерес більшості покупців зміщений у бік нового житла. Але за якістю будівництва та споживчими якостями деякі будинки радянського періоду можна сміливо віднести комфорт-класу.

Незважаючи на велику кількість новобудов, інвестиції в хрущовки та сталінки мають сенс. Про це розповів віце-президент Асоціації професійних керуючих нерухомістю Анатолій Топал на онлайн-вебінарі FinUpDate “Нерухомість: чи варто купувати зараз чи краще почекати”. Фахівець зазначив, що головний фактор, який впливає на вартість та привабливість для клієнта – місце розташування. Анатолій Топал зазначив, що хрущовка, яка знаходиться в центрі столиці, буде набагато кращою, ніж новобудова в спальні.Вибираючи житло покупець або орендар завжди оцінюватиме баланс між ціною та якістю. За порадою спеціаліста, при покупці житла варто звертати увагу, яка компанія обслуговує будинок, чи проводяться якісь планові заходи. Важливо в якому стані комунікації, під’їзд, ліфт і т. д. Є багато сталінок, які за якістю краще, ніж новобудови.
Експерт також зазначив, що з 1 травня 2019 року відбувається черговий етап реформи ЖКГ. І за останній рік у багатьох навіть сучасних будинках ситуація із утриманням будинків погіршилась. Тому зараз говорити, що хрущовка чи сталінка це погано, немає сенсу. Все залежить у якому вони стані. Також є ще один плюс, ці будинки перевірені часом, поруч є розвинена інфраструктура. А ще, за рахунок якісного ремонту квартиру в радянському будинку можна перетворити на повністю нову.

Compare Listings