We found 0 results. View results
Your search results

Вибір квартири на вторинному ринку: основні моменти

20.11.2023

Квартирне питання для багатьох є першорядним завданням. Основними характеристиками, на які в першу чергу звертає увагу потенційний покупець, є вартість об’єкта та його локація (місцерозташування). Однак, існує низка не менш важливих пунктів, вартих уваги при виборі житлової нерухомості. У цій статті ми розповімо вам про п’ять основних аспектів при виборі житла.

Локація 

Як вже згадувалося вище, місце розташування є одним з основних параметрів при виборі квартири або будинку.Локація передбачає низку критеріїв, наявність яких підвищує шанси на здійснення угоди купівлі-продажу:

  • відстань від центру міста (чим ближче, тим краще);
  • розвиненість інфраструктури (наявність магазинів, супермаркетів, медичних закладів, дитячих майданчиків, спортзалу, школи, дитячого садка і так далі) ;
  • транспортна розв’язка;
  • віддаленість від роботи;
  • екологічна атмосфера району (заводи, фабрики, сміттєзвалища та очисні споруди істотно знижують популярність нерухомості, що знаходиться поблизу);

Тип будівництва будинку

Багатоквартирні будинки типу діляться на такі види:

    • “Сталінки” – будинки, побудовані з цегли та шлакоблоків. Цей тип будинків відрізняється більшою площею, високими стелями. Однак, слід врахувати, що й рахунки за комунальні послуги, особливо в зимовий період, будуть значно вищими
    • “Хрущовки” або “брежнівки” – це квартири в п’ятиповерхових будинках старого житлового фонду, які досі користуються популярністю з -за своєю відносно низькою вартістю.Основним недоліком цих будинків є проблеми із системами комунікації (слід врахувати, що зробивши хороший ремонт, є ризик стати жертвою затоплення внаслідок прориву труб або ризик систематично сидіти без води через постійні аварії)
    • Дев’ятиповерхові будинки радянської споруди. Квартири в таких будинках, як і в попередньому варіанті, відрізняються досить низькою вартістю, але в них також часто виникають проблеми з комунікаціями.
    • Монолітні будинки були побудовані відносно недавно. Ці будинки мають досить високу надійність, але і квартири в них коштують дорожче

Багатоповерхові будинки почали проектувати на початку нового тисячоліття (з 2000 року). Такі будинки надійні, квартири у них коштують недешево. Слід звернути увагу на звукоізоляцію будинку та стан комунікацій (зараз у цьому відношенні справи набагато кращі, але ще кілька років тому зустрічалося багато недобросовісних забудовників, які економлять буквально на всьому).

Пошук квартири

Нерухомість можна шукати самостійно, але є ризик стати жертвою квартирних шахраїв. Краще звернутися за допомогою до перевіреного агентства нерухомості. Прийде заплатити за послуги, але при цьому ви заощадите свій час і вам буде надано великий вибір, відповідно до заявлених вами вимог.Слід зазначити, що хороші агентства нерухомості можуть допомогти з оформленням, надавши кваліфікованого юриста.

Ремонт

Важливо визначитися – купувати житло з ремонтом і відразу ж в’їхати, або заощадити та взяти житло без ремонту.

В обох випадках є свої переваги та недоліки. Якщо в квартирі вже зроблено ремонт, новому власнику не доведеться щось змінювати, квартира з ремонтом може обійтися дешевше, оскільки ремонтні роботи коштують зараз чимало. Ну і головний плюс – квартира готова до заселення чи під здачу в оренду.

Мінус квартири з ремонтом в тому, що всі роботи проводилися без вашого контролю та якість під сумнівом. Також ви не зможете втілити свої ідеї щодо інтер’єру в життя.

Оформлення угоди 

Перед угодою важливо перевірити всі документи, а саме: 

  • правильно оформлені документи про право власності;
  • чи об’єкт у у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;
  • чи серед співвласників недієздатних людей або неповнолітніх дітей;
  • всі зареєстровані в квартирі повинні бути виписані перед угодою;
  • з’ясувати, хто сплачує податки та мита;
  • перевірити чи немає боргів за комунальні послуги.

До покупки будь-якої нерухомості слід поставитися відповідально. Звертайтесь в агентство нерухомості “Оксаген”, ми надамо вам великий вибір варіантів житла на вторинному ринку, з яких ви виберете відповідний!

Compare Listings