We found 0 results. View results
Your search results

Хоум-стейжинг або як продати квартиру дорого

20.11.2023

Визначення home staging придумала Барб Шварц, звичайний ріелтор з американської глибинки ще в 1970-і роки. Вона стала першим у світі стейджером та успішним бізнесменом завдяки своєму нововведенню. Саме слово staging з англійської перекладається як «постановка», «подання», «інсценування». Українською хоум-стейжинг можна назвати передпродажною підготовкою нерухомості, але набагато більш глобальною та глибокою. Головні завдання хоум-стейжинга – перетворити неліквідне житло на затребуване, “убиту” квартиру зробити приємною, а звичайне житло – чудовим. Зробивши правильну підготовку будинку чи квартири можна підняти ціну та залучити більше покупців чи орендарів.

Хоум-стейджинг має два головні правила: 

  1. підготовка житла для продажу або оренди з мінімальними вкладеннями;
  2. підготовка житла за короткий час.

Як підготувати житло до продажу швидко та з мінімальними вкладеннями

Прибирання мотлоху. Багато хто погодиться, що захаращена і брудна квартира створює погане враження. Перед продажем або орендою квартири, приберіть бабусині килими, диван, що покосився, старий розбитий сервант. Заберіть свої особисті речі.Приміщення, з особистими речами на увазі, персоніфікується, а це заважає його продати. Можна найняти клінінгову компанію, фахівці якої знають свою справу. Добре прибрана нерухомість продається помітно швидше та вигідніше.

Заміна всього ремонту, що не підлягає. Зламані побутові прилади зіпсують враження про житло. Перевірте справність усієї техніки. Кондиціонер, витяжка, інтернет, електрична плита та інші побутові предмети стануть плюсом для квартири, що продається, але всі вони повинні справно працювати.

Косметичний ремонт. Багато продавців не хочуть робити ремонт. Дорогий ремонт ніколи не окупається. Але що стосується косметичного ремонту, то він не забере у вас великих грошей, але зробить вашу нерухомість привабливішою. Повна заміна проводки – це дорого і передує повному ремонту стін і стель. Для косметичного ремонту підійде заміна проводки, де вона несправна. У більшості випадків достатньо оновити розетки з вимикачами.

Генеральне прибирання сантехніки. Подбайте про сантехніку, вона повинна сяяти. Але якщо цього важко досягти, краще замінити раковину та унітаз.

Освітлення. Світло в квартирі має бути яскравим і включеним скрізь — це одне з головних правил при показі нерухомості.Якщо освітлення недостатньо, додайте тимчасові джерела освітлення: настільні лампи, торшери, бра.

Увага до під’їзду. Під’їзд готує покупця до знайомства з квартирою. Звісно, ​​ремонтувати під’їзд ніхто не буде, але деякі дрібниці можуть вплинути на перше враження. Записи на стінах можна зафарбувати, ліквідувати фарбу, що облупилася, підмісти і прибрати сміття.
За словами фахівців, дорогий ремонт при продажі квартири або оренди ніколи не окупається, а грамотний хоум-стейжинг завжди. Головна задача home staging – створення універсального інтер’єру, який би сподобається багатьом покупцям.

Compare Listings