We found 0 results. View results
Your search results

Життя в центрі міста: плюси та мінуси

16.11.2023

Центр міста – це найкраще місце для життя і чудовий спосіб використовувати всі можливості. Останнім часом покупці нерухомості розділилися на дві групи, одні пропагують життя за містом, у тиші та оточенні природи, а інші купують квартири, які розташовані в центрі міста. У кожного випадку є свої плюси та мінуси. У цій статті поговоримо, наскільки зручно жити у центральному районі.

Плюси проживання в центрі 

Жити в центрі завжди було і буде престижно. Тут ви будете в центрі подій, у кроковій доступності є все – від більших розважальних, торгових та офісних центрів до престижних шкіл та найкращих ресторанів. Даремно витрачений час на дорогу, це також не про життя в центрі.

Головні плюси життя в серці міста 

  1. Багато кафе, ресторанів, супермаркетів, ринків у кроковій доступності.
  2. Хороша транспортне сполучення, наявність зупинок громадського транспорту.
  3. Престиж та моральне задоволення від проживання в центрі.
  4. Красива архітектура, доглянуті вулиці, парки, сквери.
  5. Великий вибір можливостей при пошуку роботи.

Владіння квартирою в самому центрі дозволяє швидко добиратися до роботи, спортзалу, садка, лікарні та інших об’єктів. Все необхідне знаходиться у кроковій доступності, і більшість справ можна вирішити за короткий час. Люди, які живуть у серці міста більше варіантів розваг на вихідних або після роботи. Найчастіше саме в центрі міська влада облаштовує громадські місця для відпочинку, ставлять цікаві арт об’єкти та облагороджують ландшафт. Прямо з вікон вашої квартири відкривається чудовий краєвид на історичний центр міста та будинки з віковою історією.

Чим може не подобатися центр міста?

Мінус проживання в центрі очевидний:

  1. Погана екологія та загазованість.
  2. Висока вартість нерухомості та оренди квартири.
  3. Вартість деяких товарів у центрі може бути вищою.
  4. Центр – місце транспортних пробок і шуму.
  5. Складно паркуватися.

Варто відзначити, що нерухомості в центрі міста завжди в ціні. Квартири та будинки в середньому дорожчі, ніж нерухомість у будь-якому іншому районі. Але те, що саме змушує покупця шукати житло в центрі, залежить від особливостей певного міста. Вдалий вибір місця для проживання залежить від переваг, віку, культурних запитів, а також від матеріальних можливостей.

Якщо ви в мрієте жити і купити квартиру в центрі Миколаєва звертайтесь до АН “Оксаген”, наші агенти допоможуть з вибором та оформленням житла, а також візьмуть на себе всі юридичні питання.

Compare Listings