We found 0 results. View results
Your search results

Життя у малоповерховому будинку: головні переваги

16.11.2023

Останнім часом стають популярними квартири в невисоких будинках – близько 4-5 поверхів. У Європі давно популярний такий вид житла, тоді як в Україні все ж таки переважають точкові висотні забудови.
Життя серед однотипних висотних будівель може негативно впливати на психічний стан людини, а малоповерхова забудова допоможе відчути спокій та комфорт. У цій статті розповімо про переваги малоповерхових житлових будинків та чому варто розглянути цей варіант.

Головні переваги малоповерхових будинків

Явними перевагами проживання в невисокому будинку є: 

  • гармонійна архітектура;
  • невелика кількість сусідів;
  • безпроблемне паркування;
  • доступна вартість.

Гармонійна архітектура

Малоповерхові будинки сприймаються краще, ніж висотні будівлі. Британський психолог і невролог Пол Кідуелл у своїй книзі «Психологія міста. Як бути щасливим у мегаполісі» розповів про вплив мегаполісу на людину.«Ми любимо споглядати природу. І нам більше до вподоби вулиці на землі, а не в небі», – пише відомий лікар.

Малоповерхова забудова дає відчуття більшого комфорту та затишку. Також важливу роль відіграє не лише забудова, а й архітектура самої будівлі.
Будинки заввишки 4-5 поверхів часто обирають цінителі нестандартних квартир з оригінальними плануваннями. Такі будинки, як правило, будуються у тихих та зелених районах міста. Часто вони знаходяться поблизу парку, річки чи лісу. Філософія невисокого житла – розмірене життя та дбайливе ставлення до навколишнього світу.

Хороші відносини з сусідами 

Ще одна перевага малоповерхових будинків – низька щільність населення. Шуму тут менше, а приємного спілкування більше. У таких будинках люди добре знають один одного, а у разі виникнення будь-яких проблем загального формату, все вирішується швидко та спільно. Невисокі будинки віддають перевагу сімейним людям, а також людям, які цінують тишу і спокій. На території комплексу люди почуваються безпечно та комфортно, а батьки можуть спокійно пустити дітей у двір.

Безпроблемне паркування

Через невисоку щільність тут виникає менше проблем з паркуванням. У таких проектах більше простору, тому у власників малоповерхівок на одну проблему менше, ніж у мешканців висотних будинків.

Невисока вартість 

Собівартість будівництва квартир у невеликих будинках зазвичай нижча, ніж у типових висотках, в такий спосіб і підсумкова загальна вартість квартири виявляється меншими.

Варто відразу обмовиться, що вартість будь-якого об’єкта залежить від багатьох факторів: від класу проекту, метражу, інфраструктури, безпеки і так далі. Якщо малоповерховий комплекс збудовано за містом, то загалом квартири в такому будинку коштуватимуть дешевше. Але все ж таки є такі комплекси, житло в яких не поступається в ціні середній міській квартирі.

Вибір житла в цілому залежить від переваг кожної людини та її фінансових можливостей. У всіх типів нерухомості є свої плюси та мінуси. Якщо самостійно зробити вибір складно, то звертайтеся за допомогою до АН “Оксаген”. Наші фахівці підберуть варіант, який буде відповідати всім вашим уподобанням.

Compare Listings