We found 0 results. View results
Your search results

Як заощадити на оренді житла

16.11.2023

Обзавестися власним житлом може далеко не кожен, оренда житла – єдиний розумний вихід із цієї ситуації. Але слід пам’ятати, що оренда житла є не найдешевшим задоволенням. У цьому матеріалі розповімо як скоротити витрати при оренді житла.

Найбільше вартість оренди залежить від локації, стану квартири та будинку, кількості кімнат та їх розміру. Інші фактори вже другорядні, і позначаються на ціні не дуже сильно.

Придивіться до спальних районів або околиці міста 

Багато хто мріє жити в самому центрі міста, але в більшості випадків зняти житло в спальному районі буде набагато дешевше, ніж у центрі. При цьому сама місцевість може мати розвинену інфраструктуру та транспортну розв’язку, а через віддаленість від центру ціна буде в будь-якому разі нижчою.

Якщо головний пріоритет – природа, то зверніть увагу на квартири в передмісті. Тут тихо та спокійно, але складніше дістатися населеного пункту.

Будинки, побудовані до 2000 року

Щоб заощадити на оренді житла, варто розглянути квартири в будинках радянського або пострадянського періоду. Також можна придивитися до будинків, які були збудовані до 2000 року. Як правило, у таких будинках квартири з хорошим ремонтом, але через застарілий зовнішній вигляд будинку або деяких комунікацій, оренда квартири обійдеться дешевше.Багато власників квартир для залучення клієнта розширюють житлову площу та покращують планування, таке житло може скласти конкуренцію навіть новобудовам.

Квартири без меблів 

В Україні для оренди популярні мебльовані квартири. При цьому варто відзначити, що ціна на квартиру без меблів буде значно нижчою. Можна зробити прості розрахунки. Пошукайте необхідні уживані меблі і порівняйте чи буде це вигідно. Деякі меблі можна знайти за дуже привабливими цінами.

Шукайте недоліки 

Часто здаються квартири, які змінили вже кількох орендарів. У такій квартирі можуть бути проблеми з сантехнікою, зношені шпалери, подряпини на меблі або інші дрібні недоліки. Експерти ринку нерухомості радять перевірити стан квартири перед оформленням договору. Так, вам не потрібно буде платити за чужу недбалість, а також убезпечить від зайвих витрат.
Також можна домовитися з власником про зниження орендної плати або, що гроші, витрачені на ремонтні роботи, будуть відраховані з вашої плати за оренду.

Комунальні платежі 

При оренді квартири комунальні платежі сплачує орендар. Найкраще знімати житло, де встановлені всі лічильники. Якщо їх немає, варто їх встановити. Експерти радять встановити окремий лічильник на гарячу та холодну воду.В Україні діють тарифи у нічний проміжок часу (з 23:00 до 07:00) і вони майже вдвічі нижчі, ніж у денний час.

Оренда житла на тривалий термін 

Якщо ви плануєте винаймати квартиру на тривалий термін, то власник може знизити ціну. Особливо це актуально для квартир із невеликим попитом у віддалених районах міста. Усі основні моменти мають бути прописані у договорі оренди. Укладаючи договір про оренду, ви можете зафіксувати певну суму за житлову площу, яку орендуєте. Цінам на нерухомість властиво зростати, і навіть через півроку ціна за оренду може збільшитися.

В інтернеті багато прямих пропозицій від власників з оренди житла. Багато хто вже не актуальний, або що ще гірше, їх можуть розміщувати шахраї з метою наживи. Краще відразу почати працювати зі спеціалістом з нерухомості, який допоможе знайти відмінний варіант і збереже в результаті ваш час та гроші. Фахівці АН «Оксаген» завжди готові допомогти у вирішенні будь-якого житлового питання!

 

Compare Listings