We found 0 results. View results
Your search results

Що слід врахувати при покупці квартири у новобудові?

16.11.2023

В Україні багато хто став дедалі частіше вибирати для себе новобудови. Переваги нового житла є очевидними: 

  • покупець стає першим власником нерухомості;
  • є можливість перепланування;
  • нижча ціна, якщо будинок знаходиться на стадії будівництва.

Зараз ринок нерухомості постійно розвивається: з’являються нові тренди, змінюються і цінності. Якщо раніше основним критерієм для пошуку житла була локація, то зараз це не завжди важливо, а головна мета успішної людини – жити де комфортно. На що варто звернути увагу при покупці новобудови, розповімо у цьому матеріалі. Зазначимо, що критерії вибору кожного окремого покупця можуть відрізнятися залежно від поставленої мети. Наприклад, якщо ви плануєте інвестувати в житло для подальшого перепродажу або оренди, тут потрібно враховувати інші критерії, ніж купівля квартири для постійного проживання. Квартира в новобудові повинна відповідати вашим запитам, а головними факторами вибору житлової нерухомості є її вартість, безпека, якість будівельних матеріалів, стиль життя в даній локації та репутація забудовника. Крім того, варто звернути увагу на ціни та їх тенденції, співвідношення попиту та пропозиції, активність первинного ринку та ліквідність об’єкта.

Вартість квартири в новому будинку 

Насамперед необхідно визначитися з власним бюджетом. За словами експертів і, судячи з практики, бюджет близько 80% інвесторів обмежений, і найчастіше купують житло комфорт класу або комфорт плюс. Перед вкладенням у новобудову зверніть увагу на ціну об’єкта, якщо вона суттєво занижена – це знак, що є ризик стати жертвою шахраїв. Є й певні хитрощі, які допоможуть заощадити. Навіть забудовникам з хорошим бюджетом потрібні живі гроші, і вони заявляють про сезонні акції. Іноді вартість житла змінюється в літню або зимову пору, оскільки в період відпусток і свят попит скорочується, мало хто хоче в цей час витрачати час на клопіт, пов’язаний з покупкою. Забудовники анонсують гнучкі програми залучення клієнтів. Але в цьому випадку необхідно дивитися на розмір знижок, якщо вона більше 10% – це вже не зовсім добрий знак, і, можливо, у забудовника проблеми.

Безпека житла 

Безпека – важливий критерій для вибору квартири в новобудові. Вибираючи житло, слід звернути увагу на район, наявність охорони, систем відеоспостереження, домофонів і так далі. Як правило, зараз нові комплекси добре оснащені щодо безпеки. Експерти ринку нерухомості зазначають, що останнім часом в Україні підвищилася якість будівництва.У нових будинках встановлюють надійні водостічні та каналізаційні труби, хорошу електропроводку, зручні ліфти тощо. Девелопери все частіше будують за західними та міжнародними стандартами та використовують матеріали високої якості. При виборі житла звертайте увагу на встановлені віконні системи, утеплювачі, ефективність теплових конвекторів, наявність у будинку автономного опалення та лічильників.

Репутація забудовника 

Репутація забудовника та аналіз всієї його дозвільної документації надзвичайно важливі для покупки квартири в новому будинку. Уважно вивчіть всю інформацію на різних форумах, чатах чи інформаційних сайтах. Документи, які мають бути у будівельної компанії: 

  • акт про право власності на землю;
  • договір оренди (термін дії повинен співпадати);
  • договір на право постійного користування землею або договір суперфіція.

Також необхідний дозвіл на будівельні роботи, де вказують специфікацію будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Локація 

Наше сучасне життя диктує свої правила до навколишнього простору: наявність розвиненої інфраструктури, місць для відпочинку, культурних та громадських зон, кафе, ресторанів і так далі. Фахівці кажуть, що важливо звернути увагу на логістичну інфраструктуру комплексу: наявність зупинок громадського транспорту, зручність транспортних розв’язок, якість дорожнього покриття. Вибираючи новий житловий комплекс, оцініть, чи є тут все для комфортного проживання у кроковій доступності – продуктові магазини, аптеки, салони краси, кафе та інше.
Існує велика кількість нюансів, які варто розглянути, адже ринок нерухомості – це живий організм, де прорахувати всі ризики досить складно самостійно. У цьому випадку краще звернутися до експертів, АН “Оксаген” допоможе вибрати відповідне житло, убезпечить вас від помилок при покупці та подбає про оформлення іпотеки з максимально низькою ставкою. Звертайтесь, завжди раді допомогти!

Compare Listings