We found 0 results. View results
Your search results

Динаміка цін на нерухомість у 2021 році в Україні.

16.11.2023

Не дивлячись на пандемію коронавірусу та економічну ситуацію в країні ціни на житло в Україні продовжують підвищуватися. Частково це пов’язано через подорожчання будівельних робіт та будівельних матеріалів. За даними Державної служби статистики, ціни на нерухомість у 2021 році (за перший квартал) зросли на 5,6%, а порівняно з січнем-березнем 2020 року – На 11,4%.

Динаміка цін 

За словами аналітиків, найбільше зросли в ціні трикімнатні квартири (11,7%). Вартість однокімнатних квартир зросла на 10,8%, двокімнатних — на 7,9%.
На вторинному ринку нерухомості користуються попитом двокімнатні квартири, вони подорожчали на 13, 1%. Ціна на однокімнатні зросла на 12,3%, трикімнатні – на 11,8%.
Загалом ціни на первинному ринку зросли на 9,8%, на вторинному – 12,4%.

Опубліковані дані Держстату були опубліковані без урахування окупованого Криму та територій у Донецькій та Луганській областях.

У порівнянні з 2019 роком, вартість нерухомості зросла в 2020 році на 8,8%. Ціни на первинному ринку зросли на 6,9%, на вторинному – на 9,8%.

Ціни на житло зростають не лише в Україні, так за останньою інформацією Євростату, у 4-му кварталі минулого року
Незважаючи на підвищення цін, попит на нерухомість є, зазначають ріелтори. Більшість покупців воліє вкладатися в якісні проекти.

Вплив курсу долара 

Курс долара впливає на всіх громадян країни, у всіх сферах та напрямках купівлі-продажу. Хоча всі угоди в Україні можна проводити тільки в національній валюті, насправді все підв’язано під курс долара. Якщо брати досвід останніх років, можна зробити припущення, що у разі зростання долара, ціна нерухомості в гривнях може підрости. Здебільшого вартість нерухомості прив’язана до до американської валюти і це стосується будь-якої угоди.

Compare Listings