We found 0 results. View results
Your search results

Дизайн коридору: кілька корисних порад

21.11.2023

Коридор є невід’ємною частиною квартири, тут починається комфорт і затишок, тому хороший ремонт просто необхідний.
Перед початком ремонту потрібно врахувати кілька важливих деталей:

– форма та площа;

– дизайн у решті квартири, особливо у вітальні;

– кількість мешканців;

– кількість взуття та одягу;

– Наявність різного інвентарю (спортивного або іншого, який плануєте розміщувати в коридорі).

Оздоблення стін
Щоб підібрати матеріал для обробки стін потрібно звернути увагу на такі фактори:

– коридор повинен гармонійно вписуватись у загальний інтер’єр квартири;

– стіни бажано виконати з матеріалу, що миється, тому що в цій частині квартири вони мають властивість швидко забруднюватися;

– колір краще підбирати таким чином, щоб він поєднувався із суміжною з коридором кімнатою (найчастіше вітальнею).

Двері
Двері, як і все інше, повинні поєднуватися із загальним дизайном і гармонійно вписуватися в інтер’єр, вони повинні бути схожі на інші двері квартири, але при цьому бути надійними та міцними, тому що вони є головним входом у вашу «фортецю».

 Меблі
Що стосується меблів у коридорі, то тут потрібно відштовхуватися від кількості мешканців і, відповідно, кількості взуття та одягу. При вході найкраще помістити полицю для взуття та шафу для верхнього одягу, щоб не захаращувати простір у квартирі. Якщо коридор невеликий, то доцільно вибрати кутову шафу, яка не з’їдатиме і без того невелику площу.Не зайвим буде й дзеркало перед виходом із квартири, щоби була можливість поглянути на себе. Якщо у вас є спортивний інвентар чи велосипед, можна виділити місце в коридорі і для цих речей. При нестачі площі велосипед можна підвісити на стіну, попередньо обладнавши її спеціальними гаками.

Світло
Для того щоб ваша квартира була затишніше і комфортніше, в коридорі краще розбити світло по зонах. Біля дзеркала світло має бути яскравішим. Можна розташувати вздовж стіни коридору бра, якщо це сумісне з дизайном.
Імпровізувати можна як завгодно, відштовхуючись від своїх можливостей. Можна скористатися порадами з інтернету або найняти професійного дизайнера. Усі засоби хороші!

Compare Listings