We found 0 results. View results
Your search results

Виправити ситуацію щодо нестачі зелених насаджень у Миколаєві хочуть за допомогою озеленення околиці

21.11.2023

Згідно з Генеральним планом, який був розміщений на сайті Миколаївської міської ради, ситуація з кількістю зелені у місті далека від досконалості. Так, у 2018 році на одного миколаївського жителя припадало 14,7 квадратних метрів зелених насаджень, що у півтора рази нижче за потрібну норму (22 квадратні метри на людину).
У пояснювальній записці до вищезазначеного Генплану зазначено на 2018 рік 713 гектарів зелених насаджень:

– 371 га паркової зони;

– 342 гектари лісопарків та урочищ за межами житлової забудови.
Розробники Генерального плану знайшли вихід із цього положення. Автори проекту запропонували створити ландшафтні парки на узбережжі Інгулу, Південного Бугу та лиману. На реалізацію цього проекту піде 15-20 років, площа озеленення, при цьому, збільшиться на 436 гектарів і складе 1149 гектарів або 22, 6 квадратних метра на кожного жителя, що вже буде трохи вищим за потрібну норму.
По районах автори проекту процес озеленення розподілили так:

– Богоявленський район – 130 га;

– Матвіївка – два ландшафтні парки та система бульварів загальною площею 100 га;

– Велика Корениха – ландшафтний парк 60 га;

– Ліски – понад 10 га;

– Соляні – близько 30 га;

– Тернівка – близько 10 га;

– Варварівка – близько 10 га тощо.
Проект Генерального плану також передбачає значне збільшення зелених зон спеціального призначення (санітарні зони підприємств, транспортних розв’язок, цвинтарів тощо). Озеленення планується грандіозне: зараз – 97 га, а буде – 805 га.
Також слід зазначити, що 31 жовтня у Миколаєві відбулася екологічна конференція під назвою «Збережемо для нащадків». Нині питанням екології приділяється величезна увага, оскільки з розвитком технологій різко погіршилася екологічна обстановка, але ситуацію ще можна виправити.

Compare Listings