We found 0 results. View results
Your search results

Інгульський район: 13-я Лінія, Новий Водопій, Старий Водопій

Інгульський район – один з найбільших районів міста Миколаєва. Він включає житлові райони Старий і Новий Водопій, 13-а Лінію, ПТЗ, сел. Горького та інші. У районі добре розвинене транспортне сполучення: тут знаходиться залізничний вокзал та центральний автовокзал. Також цей район може похвалитися чудовою локацією – зоопарком, одним із найкращих в Україні, з численними зеленими зонами та багатою колекцією різних тварин. Ще одна історична пам’ятка знаходиться на території Інгульського району – Миколаївський некрополь (старий цвинтар, розташоване на березі річки Інгул між Військовою Слобідкою та Старим Водопоєм. Тут спочивають знамениті жителі міста Миколаєва. Найближчим часом тут планують проводити екскурсії.

Мікрорайони Старий та Новий Водопій, 13-та Лінія

В Інгульському районі є мікрорайони Старий і Новий Водопій, у яких цікава історія.Колись тут був хутір, через який проходили важливі транспортні артерії. Під час Кримської війни на території сучасного водопою була споруджена фортеця для захисту міста. Сама назва Водопою пов’язана з наявністю колодязя з водопійними лотками для коней і худоби. 1833 р. «Товариство будівельників водопроводів» намагалося видобути на хуторі воду, але всі спроби були марні. А назва за іронією долі все ж таки збереглася і до цього дня. Старий Водопій складався з чотирьох частин. Перша починалася від старого міського цвинтаря, її називали Балкою. Друга частина – від вулиці Нагірної до Електронної. Третя частина починалася від П’ятихаток до балки, і четверта частина була за балкою.
Найзагадковіша лінія довоєнного миколаївського трамвая, яка з’єднала місто з селищем Водопою, була урочисто відкрита 6 серпня 1939 року.

Нові будинки хутора називалиНовим водопоєм. Ця територія, розташована на південний захід від сучасного Херсонського шосе до проспекту Світу. Ринок нерухомості тут представлений переважно приватним сектором.

Водопою можна назвати спокійним місцем для життя, а мешканці мікрорайону мають свої традиції. Тут розташувалася вулиця Казарського і тільки тут стоїть єдиний у всьому місті пам’ятник жертвам Голодомору.

13 Лінія – це мікрорайон, що складається з багатоквартирних будинків по вулиці Космонавтів від вулиці Кірова до 12-ї Поздовжньої та вулиці Кітобоїв (майже до площі Перемоги). У районі є зелені зони, школи, магазини, студії краси, кафе. З цієї місцевості легко дістатися будь-якої частини міста. У районі є все для комфортного життя. Міська забудова включає як багатоповерхівки, так і домогосподарства приватного типу.

Купити квартиру або приватний будинок на 13-й Лінії або Водопої в Інгульському районі Миколаєва можна ставитися недорого, при цьому ви отримайте все необхідне для комфортного життя.  

Compare Listings