We found 0 results. View results
Your search results

Інгульський район Миколаєва

Інгульський район розташувався на сході міста Миколаєва і є одним з найбільших масивів у місті. Межує він із Центральним та Корабельним районами. Включає місцевості: ЮТЗ, Старий та Новий Водопій, східну частину Слобідки, Нове Садівництво, селище Горького. Площа – 35 кілометрів. У районі проживає близько 142 тисяч людей. Частина його вважається промзоною, на території масиву працюють великі підприємства: “Зоря-Машпроект “Миколаївхліб”, “Лакталіс”, “Велам”.

Трохи історії

Район був заснований в 1920 році і перейменовувався кілька разів. 1920 року він називався Слобідським, 1938 року – Сталінським. Під час “хрущовської відлиги” масив у 1961 році отримує назву Ленінський, до влади приходить радянський політик Микита Хрущов, який викрив культ Сталіна. Сучасну назву ця частина Миколаєва отримала вже 19 лютого 2016 року, було ухвалено закони про декомунізацію.

Район зараз

Описуваний район – відмінне місце для життя і відпочинку.Розташований масив в безпосередній близькості до центру міста, але це не заважає йому мати сильно розвинену інфраструктуру і потужну транспортну мережу. Район постійно розвивається, з’являються нові локації та зелені зони.
Гордістю Інгульського району, як і всього міста, давно вже став зоопарк. Це одне з найулюбленіших місць гостей міста та мешканців Миколаєва. Також тут знаходиться концерт-хол “Юність”, міжміський автовокзал, один із найкращих ринків Миколаєва “Колос”, Миколаївський професійний машинобудівний ліцей, Академія дитячої творчості, Миколаївська обласна дитяча лікарня, Обласна офтальмологічна лікарня та інші важливі об’єкти.
Житловий фонд в даному районі включає як вторинну нерухомість, представлену панельними, цегляними багатоповерхівками, а також малометражними «хрущовками», так і сучасні просторі квартири в новобудовах. Також є багато пропозицій у приватному секторі мікрорайонів Новий і Старий Водопій, Нове Садівництво, селище Горького.

Якщо ви мрієте жити в комфортному та затишному місці, то однозначно варто купити квартиру або будинок в Інгульському районі.

Compare Listings