We found 0 results. View results
Your search results

Мікрорайон Балабанівка у Миколаєві

Мікрорайон Балабанівка знаходиться на півдні Миколаєва і входить до Корабельного району. Через цей масив проходять важливі автомобільні артерії міста, основний рух проходить Богоявленським проспектом.

Історія виникнення мікрорайону 

До того як Балабанівка стала частиною міста Миколаєва, тут було село. Село Балабанівка виникло у 1783–1784 роки і входило до складу різних губерній. Найбільше переселення тут сталося в 1859 році, в селищі на той час вже проживали близько 797 чоловік. До 1917 року всі землі Балабанівки належали родині Волконських. Село вважалося заможним і багатим. Після скасування кріпосного права селянам були надані свої землі, за які їм доводилося платити великі гроші.
1917 -1920 роки прогриміли революцією і князі втратили свої земельні угіддя. У 1924 році Балабанівка вже належала до Жовтневого району, який входив до складу Одеської, а пізніше Миколаївської областей. 15 січня 1974 року було створено Корабельний район і назва Балабанівка вже зникає з карти Миколаївської області.
Що стосується самої назви Балабанівки, досі точаться суперечки.Перша версія – Балабанівку назвали на честь лікаря Федора Балабана, який жив поряд із селом. Інша версія каже, що на цій території мешкало безліч птахів балабанів (різновид великого сокола). Але ця версія є сумнівною.
третю версію запропонував миколаївський краєзнавець Ю.С. Крючків. Він пише у своїх працях: «На південь від Богоявленська від лівого берега лиману відходить піщана коса Балаб або Балабанівська. Ще заснування Миколаєва ця коса називалася Балабанова. Найменування дано запорізькими козаками, що ловили в Бузькому лимані рибу, за українською назвою трави “балабан” [Таволга шестипелюсткова, рослина сімейства розоцвітих – В.Щ.], яка удосталь тут росла. У 1760 р. виникло село, яке отримало назву від коси – Балабанівка».

Балабанівка зараз 

Балабанівка зараз розвинений мікрорайон міста Миколаєва. Головними вулицями мікрорайону є Богоявленський проспект, вулиця Лесі Українки, вулиця Кобзарська, вулиця Олега Ольжича.

Мікрорайон представлений приватним сектором. Тут можна купити як затишний будинок з ділянкою, так і розкішний особняк з великою територією. Балабанівка розташована неподалік центру Корабельного району, де є всі важливі об’єкти інфраструктури: школи, садки, лікарня, супермаркети, ринок тощо.
Жителі мікрорайону на вихідних можуть прогулятися в Балабанівському лісі, площа якого становить 518 га. Поруч розташований найкращий у місті басейн “Водолій”.
Варто відзначити, що життя в приватному будинку має свої плюси та мінуси, тому перед покупкою ретельно зважте всі за і проти. Якщо ваша мрія жити в будинку в оточенні природи та спокою, то розгляньте варіанти на ринку нерухомості Балабанівки.

Compare Listings