We found 0 results. View results
Your search results

Історія створення міської поліклініки №4 у Миколаєві

У Миколаєві зараз працює 5 лікарень (лікарня швидкої медичної допомоги, міські лікарні №1, 3,4, міська дитяча лікарня №2). У цьому списку немає лікарні №2, яка була раніше на вул. Великий Морський у сусідстві з міськздоров’ям. Цю поліклініку знали багато жителів міста Миколаєва.

Історія Миколаївської міської поліклініки №4 

Історія міської поліклініки №4 починається з 1922 року, коли на вулиці 2-й Слобідській була створена міська амбулаторія №2, очолювана Козаковим С. В. Пізніше амбулаторія переїхала на вул. . Мархлевського (зараз вулиця Адмірала Макарова).

У 1951 році на вулиці Лягіна було засновано об’єднану міську лікарню №2 на 100 ліжок, а головним лікарем стала – Горянська Т. Є. Через якийсь час стаціонар міської лікарні №2 був переведений у приміщення колишнього міського тубдиспансеру на Великій Морській. Головним лікарем лікарні був призначений Дорфман С. І., заслужений лікар СРСР.

У 1974 році медичний заклад реорганізовано в лікарню невідкладної медичної допомоги. Тут проходили різноманітні курси для лікарів. 1979 року лікарню розширюють і до неї приєднується дільнична лікарня селища Матвіївка у новому корпусі, організується реабілітаційне травматологічне відділення на 60 ліжок у селищі Тернівка.

Наприкінці 90-х років лікарня №2 закриває свій цілодобовий стаціонар.Усі приміщення поліклініки вже були в поганому стані, адже будувалися ще 1911 року. З 2000 року там уже не було стаціонарних ліжок – були тільки ліжка денного стаціонару, бухгалтерія та клінічна лабораторія. Тому у 2004 році Миколаївська влада 2-ю лікарню перейменовує на 4-у поліклініку, будівля якої розташована на вулиці Адміральській. А у 4-ї поліклініки з’явилося два головні корпуси, один на Адміральській (на розі з вул. Пушкінською), другий – на Великій Морській.

Лікарня зараз 

Зараз міська лікарня знаходиться в центрі міста на вулиці Адміральській і обслуговує велику кількість пацієнтів, це найкраща по всіх стандартам та вимогам поліклініка.
Тут надається медична допомога за 27 лікарськими спеціальностями. У лікарні працює денний стаціонар на 190 ліжок. З метою покращення медичної допомоги для населення відкрито три сімейні амбулаторії та філію лікарні у Соляних.

Compare Listings