We found 0 results. View results
Your search results

Як купити будинок в Миколаєві?

16.11.2023

Життя в приватному будинку завжди вважалося комфортнішим, ніж проживання в квартирі. Головним плюсом приватного будинку є велика житлова площа, тут можна облаштувати кімнати для всіх членів сім’ї. Також ще одним є безумовною перевагою є наявність земельної ділянки, на якій можна вирощувати овочі й фруктів. Біля будинку можна облаштувати зону відпочинку, розташувати мангал або басейн. І це далеко не всі переваги життя у приватному будинку.
Останнім часом купівля будинків в Україні стала популярнішою. Карантин добре підігрів інтерес до приватних будинків, дач, котеджів та таунхаусів. Ріелтори кажуть, що затребуваність будинків відзначається не лише у сфері купівлі, а й оренди. Це можна пояснити тим, що у людей з’явилося бажання віддалитися від життя у великих містах у пандемію коронавірусу. Не всі знають, як зробити правильний вибір та оформити покупку будинку, враховуючи його чималу вартість. У цьому матеріалі розповімо, що потрібно знати при покупці будинку і як грамотно оформити угоду.

Вторинний ринок більш популярний і затребуваний 

На думку експертів ринку нерухомості, покупці найчастіше вибирають окремі будинки і садиби на вторинному ринку. Що стосується заміської нерухомості в Україні, тут досить потрібні таунхауси або маленькі приватні будинки. Все залежить від переваг клієнта, його цілей та фінансових можливостей.Таунхайси часто купують як альтернативу квартири, а заміські будинки – як додаткове сезонне місце проживання або основне житло для сім’ї. Фахівці наголошують, що ринок заміського житла зараз дуже перспективний і покупка будинку – це вигідне вкладення грошей та покращення якості життя. Зазначимо, що ціна за квадратний метр заміського будинку нижча на 20-30% вартості за квадратний метр у квартирі. При цьому ви купуєте не лише будинок, а й земельну ділянку. Зараз, коли люди розглядають питання інвестування, часто зупиняють увагу на заміських об’єктах або на будинках у межах міста.

Юридичні нюанси

Звичайно, при покупці будь-якої нерухомості необхідно приділити потрібний час документам і безпеці угоди.Підписуючи договір купівлі-продажу, пам’ятайте, що він має містити таку інформацію:

  • особисті дані від продавця та покупця;
  • повний опис нерухомості (локація, площа, вид та інші);
  • документи, що підтверджують відсутність обмежень для укладання угоди;
  • ціна нерухомості та порядок оплати;
  • як планується розподілити витрати на нотаріальне посвідчення договору купівлі-продажу;
  • згода дружини, подружжя або інших власників, за наявності неповнолітніх або недієздатних співвласників – згода від опікунів на продаж нерухомості, завірені нотаріально;
  • експертна оцінка вартості землі;
  • інші документи.

Як правильно купити будинок, користуючись послугами ріелтора?

Укладаючи ексклюзивний договір з ріелтором, пам’ятайте, що підготовку всіх документів можна повністю доручити йому, але підписує договір купівлі-продажу. Також варто зазначити, що будинок купується із земельною ділянкою, а договір завжди необхідно оформлювати у нотаріуса. Продавець має пред’явити всі оригінальні документи, що підтверджують право власності разом із ділянкою. При виборі будинку ви можете зіткнутися з шахраями. Здійснюючи угоду з агентом, ви тим самим позбавляєте себе всіляких ризиків. Це дає гарантію, що об’єкт, який бере участь у угоді, пройшов перевірку та повну експертизу. За допомогою надійного агентства нерухомості, можна знайти варіант за найкращою ціною, що заощадить ваші кошти. У базі АН “Оксаген” представлено велику кількість варіантів будинків у Миколаєві чи області. Ріелтори запропонують вам відповідний варіант, який буде відповідати вашому запиту та фінансовим можливостям. Звертайтесь, завжди раді допомогти!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings