We found 0 results. View results
Your search results

Як не відлякати покупців під час продажу квартири?

20.11.2023

Мовчання від потенційних покупців після начебто вдалого перегляду – звичайна ситуація на ринку житлової нерухомості. Серед причин такої поведінки можуть бути: зміна планів, зовнішній вигляд, що не відповідає фотографіям, непоступливість у торгах та інші причини.

Перше враження важливе
Огляд квартири перед продажем є першим важливим кроком до подальших дій щодо укладання угоди. Потенційний покупець повинен переконатися як житло. Багато власників, не маючи досвіду, відразу відлякують потенційних покупців своєю поведінкою та непідготовленістю об’єкта до огляду.
Виставляти свій об’єкт необхідно у привабливому вигляді. Загальний безлад, неприємні запахи, «убитість» ремонту, неблагонадійні сусіди, наявність сторонніх людей під час огляду і навіть власний неохайний зовнішній вигляд під час переговорів із покупцем – все це впливає не найкраще на загальне враження. За такого підходу ви прирікаєте себе на тривалі покази або зниження ціни на квартиру.

Стан квартири
Обдерті стіни, застарілі комунікації може відлякати будь-якого покупця. Звичайно не завжди є можливість зробити ремонт, але щоб показати квартиру в кращому світлі слід полагодити хоча б сантехніку, підклеїти шпалери, оновити поверхні.

Конфліктні власники та наявність інших власників 
Недоброзичливість власників квартири негативно впливає на переговори та укладання угоди. А наявність інших власників, які конфліктують між собою щодо продажу часток може відштовхнути покупця.Тому всі питання та проблеми з іншими власниками краще вирішувати заздалегідь.
Не варто ставити покупцеві питання, які не належать до продажу житла. До таких належить: джерела доходу, причина купівлі, плани на житлоплощу, місце реєстрації. Подібна цікавість зовсім не доречна.

Розбіжність інформації з оголошенням
Умови продажу не можна змінювати під час перегляду. Якщо в оголошенні було зазначено, що у вартість включено побутову техніку та меблі, не варто скасовувати цю опцію. Покупець може перейти на інший об’єкт. Така сама ситуація може бути і з іншими параметрами нерухомості. У оголошенні вся інформація має збігатися: поверх, кількість кімнат, вулиця та інші параметри. А за невідповідності фотографій в оголошенні та зовнішнього вигляду квартири покупець може піти навіть не попрощавшись.
Як продати квартиру чи будинок самостійно чи через агенство нерухомості – вирішувати вам, але вдаючись до послуг професіоналів, у вас з’явиться можливість продати своє житло у короткий термін та на вигідніших умовах.

Compare Listings