We found 0 results. View results
Your search results

Чи вигідно купувати житло з оздобленням?

20.11.2023

Є кілька варіантів обробки. Чорнова включає встановлення вхідних дверей та склопакетів. Стяжка підлоги та стіни в таких об’єктах можуть бути відсутніми. У квартирах із вільним плануванням стін немає, вони відзначені одним рядом цегли. Що стосується чистової обробки тут вже є базові матеріали: керамічна плитка в санвузлах, лінолеум або ламінат, шпалери. Квартири, в яких вже вироблено чистове оздоблення стають трендом на ринку нерухомості. Покупці хочуть максимально заощадити, тому й обирають житло, в яке можна одразу заселитися.
Забудовники почали використовувати чистовий ремонт для залучення нових клієнтів, хоча надане на ринку житло без ремонту все одно 80% від загальної кількості пропозицій.
Якщо говорити про новобудови, ремонт коштує дешевше, якщо він виконаний забудовником. Зараз є така тенденція серед забудовників — пропонувати на вибір з кількох варіантів оздоблення, за смаком та фінансами. Але потрібно не забувати, що ви все одно не знатимете вартість ремонту, який зробив забудовник. Вам не відомо, наскільки якісно проводився ремонт, ви не бачили всі етапи роботи. Це стане відомо лише у майбутньому. Забудовник може використати дешеві матеріали з низькою якістю. У новобудовах еліт-класу буде виконано дороге оздоблення. У житлі класу комфорт чи бізнес на ремонті швидше за все заощаджуватимуть, щоб не підвищувати кінцеву вартість квартири. Але з фінансової частини квартира з ремонтом обійдеться дешевше.Великий плюс у тому, що у квартири з оздобленням можна відразу заселитися, особливо це вигідно для клієнтів, хто взяв іпотечний кредит на житло, не доведеться витрачатися на оренду житла. А ремонт можна зробити будь-коли, коли з’явиться можливість.
Тому якщо вам принципово важлива можливість відразу ж заселитися в квартиру, краще вибрати квартиру, в якій вже проведено чистове оздоблення. Але якщо ви мрієте проявити дизайнерські здібності, тоді краще зупинитися на варіантах із чорновим оздобленням чи квартирах взагалі без ремонту.

Compare Listings