We found 0 results. View results
Your search results

Коли краще купувати квартиру у 2020, чи варто зараз

20.11.2023

Думки експертів про те, що буде з цінами на нерухомість у 2020 році, різняться. Дехто стверджує, що ціни на житло зростуть, інші готують, що суттєвих потрясінь не станеться. Загалом все залежить від ваших цілей. Квартиру можна купити для себе, для родичів з метою збереження коштів або для здачі в оренду.

Коли краще купувати квартиру на вторинному ринку
Якщо ви хочете купити квартиру для себе, то різниці коли купувати особливо немає. У вас є повна сума і квартира вам подобається, то потрібно купувати. Ви в ній житимете довгий час, тому незначні зміни на ринку нерухомості ніяк на вас не вплинуть. Коли є гроші та можливість, шукайте відповідний варіант і сміливо купуйте.
Якщо говорити про купівлю квартири як інвестиції чи здавання в оренду, то необхідно все ретельно продумати. У цьому випадку квартира розглядається як бізнес-актив, який має зрости у ціні або приносити гроші від оренди.
Прибутковість від здачі нерухомості в оренду становить в Україні близько 5% річних у доларах. Чи зросте вартість квартири через 5-10 років, залежить від різних факторів. Ціни можуть зрости, якщо ситуація в країні покращиться, доходи населення зростуть. Якщо ціни зростуть і дохідність вашої квартири збільшиться.

Коли краще купувати квартиру на первинному ринку
У новобудові краще купувати житло в період акцій та розпродажів. Часто забудовники проводять акції у період новорічних свят, на 8 березня, травневі, 1 вересня. Але часто буває, що аукціонні пропозиції виставляють неліквідні квартири.На початкових стадіях будівництва ціни нижчі, але й ризики вищі. Репутація забудовника дуже важлива, як і добудовані його об’єкти.
Що стосується сезонності, пікові сезони на ринку нерухомості – це осінь та весна. Взимку та влітку попит падає, продавці готові на незначний торг. Але у кожного сезону є свої плюси та мінуси.
Чи варто купувати квартиру у 2020 році? На думку експертів – варто. Купивши квартиру в 2020, ви будете близькі до мінімальних значень. 2020 – хороший рік для інвестицій. Зараз на ринку багато пропозицій, ви можете диктувати свої умови. Не варто чекати наступного року і сподіватися на зниження цін. Головна порада – вибирайте квартиру свідомо і користуйтеся послугами фахівців при оформленні угоди.

Compare Listings