We found 0 results. View results
Your search results

З 24 серпня Україна входить у режим paperles: які операції з нерухомістю можна буде проводити онлайн

16.11.2023

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з 24 серпня 2021 року, в день 30-річчя незалежності України, Україна увійде в режим “без паперів”. Відтоді державні органи прийматимуть від українців документи та довідки в електронному вигляді. Володимир Зеленський зазначив, що наша країна здійснила “діджитал революцію”. Раніше, щоб отримати документи в держустановах, потрібно було платити хабарі, а зараз потрібно тільки платити за інтернет. Президент також розповів, що торік бізнес онлайн відкрили близько 5% підприємців, цього року ця цифра сягнула 50%.
Україна – перша країна у світі, де цифрові паспорти мають таку ж цифрову силу, як і паперові. Тепер, щоб отримати документи, не потрібно ходити по кабінетах, вистоювати великі черги та платити хабарі. Достатньо лише скористатися порталом «Дія».
Зазначимо також, що міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомляв, що в уряді України вже зареєстровано новий законопроект про режим «без паперів». Жодна державна організація зможе відмовити про надання електронної довідки. Звичайно, якщо зручно використовувати паперові документи, то це ваше право.

17 травня відбувся масштабний захід Diia Summit 2.0, під час якого фахівці розповіли про доступні найближчим часом оновлення.На форумі було представлено понад 10 нових електронних послуг, які скоро зможуть скористатися українцями, не виходячи з дому. Деякі оновлення, пов’язані з нерухомістю.

Які операції з нерухомістю можна буде проводити онлайн 

Деякі нові послуги у додатку Дія, пов’язані з нерухомістю та бізнесом: 

  • Зміна прописки. Щоб змінити прописку необхідно мати ID-карту, 10-15 хвилин потрібно, щоб заповнити всі документи для заяви в Дія, також необхідно онлайн підтвердження від власника житла. Цією послугою вже можуть скористатися мешканці Києва, Харкова, Вінниці, Луцька, Рівного, Кривого Рогу та Маріуполя. За рік обіцяють підключити інші міста України.
  • Послуги у будівельній сфері. Нові будівельні послуги стосуються класу наслідків СС2/СС3. За допомогою цієї послуги можна отримати електронний дозвіл на виконання будівельних робіт та електронний сертифікат про прийняття в експлуатацію. Автоматично можна отримати декларацію про початок будівництва об’єктів класу наслідків СС1. Будівельний паспорт забудови земельної ділянки також можна оформити в додатку.
  • Подання заяви для отримання іпотеки для внутрішньо переміщених осіб. Заяву на отримання іпотеки зможуть подати переселенці, які постраждали від агресії у Криму та на сході країни. Кредит на житло можна одержати на 20 років під 3% річних.

На порталі Дія можна буде автоматично зареєструватись як ФОП, сплатити податки, надати декларації, отримати Дія. підпис та NFC-авторизацію.

В уряді України зазначають, що до 2024 року 100% публічних послуг можна буде отримати онлайн. Будь-яка послуга буде доступна в кілька кліків, не виходячи з дому. Замість багатьох кабінетів – один портал Дія.

Compare Listings