We found 0 results. View results
Your search results

Як правильно розрахувати вартість оренди квартири

17.11.2023

Все більше власників нерухомості розглядають здачу квартири в оренду як додатковий заробіток. Це можна назвати не просто заробітком, а й вигідним бізнесом. Деякі люди, які здають квартиру, живуть тільки зі здавання житла. Високим попитом у орендодавців мають невеликі однокімнатні або двокімнатні квартири.

Якщо у вас є вільна квартира, ви можете її здавати та отримувати додатковий прибуток. Перше і найголовніше правило – це зрозуміти, до якого цінового сегменту належить ваша квартира. Ціна має бути вигідною для орендодавця, а також підходити орендарю. Якщо ви знизите ціну, то не отримаєте прибуток від квартири в повному обсязі, а якщо підвищите, то житло може і не зацікавити потенційних мешканців. Щоб оптимально визначити вартість оренди квартири, необхідно вивчити ринок нерухомості всі критерії, які можуть вплинути на орендну плату.

Крок 1 

Щоб з’ясувати адекватну вартість оренди житла, перегляньте всі аналогічні варіанти з урахуванням основних показників. Це місце розташування будинку та кількість кімнат.

Крок 2 

Переглянувши всі схожі варіанти, можна детальніше формувати ціну. Далі необхідно проаналізувати інші критерії, такі як: ремонт, стан будинку, тип будинку, планування, наявність меблів та техніки, інфраструктура та благоустрій.

На що слід звернути увагу на визначення вартості оренди?

Перед тим як підписати договір, необхідно визначити, які комунальні платежі орендар платитиме окремо, а які входитимуть у вартість оренди. Усі моменти прописуються у договорі оренди.

Здача житла в оренду в Україні вважається одним з видів доходу. Отже платити податок треба за законом. Розмір податків залежить від того, у якому форматі ви здаєте квартиру. Якщо ви здаєте житло від імені фізичної особи, податок становить 18%. Додатково сплачується військовий збір 1,5%. Якщо у вас оформлено ФОП, то сума залежить від обраної системи оподаткування. За несплату податків штраф становить від 17 до 34 тис. грн.

Щоб здати квартиру вигідно, зверніть увагу на всі критерії та порівняйте усі схожі пропозиції на ринку оренди житла.
Щоб уникнути неприємних ситуацій, аферистів, проблем із законом – краще звернутися до агентства нерухомості. Фахівці АН “Оксаген” допоможуть вам здати квартиру, наше завдання – прискорити процес здачі в оренду вашої квартири та зробити це ефективно та швидко.

Compare Listings