We found 0 results. View results
Your search results

Як вибрати якісне житло

17.11.2023

Плануючи купити житло, люди часто стикаються зі стресом. Пов’язано це з острахом випробувати розчарування в придбаному житлі.
Вибираючи квартиру у кожного з нас є індивідуальні уподобання та пріоритети. Формули “ідеальної” квартири не існує, для когось важливий простір, комусь важлива освітленість, а для третього – близькість парку, щоб гуляти із собакою. Перед тим як почати пошук квартири, ознайомтеся з факторами, на які варто звернути увагу.

Ринок нерухомості 

На ринку нерухомості існує безліч варіантів. Вибираючи житло, слід розуміти, що для кожної місцевості цінова політика може відрізнятись. Тому важливо порадитися зі своїм агентом з нерухомості та з’ясувати скільки може коштувати той чи інший об’єкт. Перед пошуком житла важливо визначитися за якими критеріями проходитиме ваш відбір: починаючи з ціни нерухомості до того на якому поверсі має бути ваша майбутня квартира.

Як підготується до покупки 

Покупка житла – це складний процес, який вимагає підготовки та вивчення деяких документів. Про всі моменти вам може розповісти агент нерухомості.

Якщо ви плануєте купити квартиру в кредит, то потрібно спершу отримати схвалення банку, щоб розуміти на яку суму можна розраховувати. Для отримання кредиту банки ретельно перевіряють клієнта.

Можливо, вам сподобається квартира і ви не зійдетесь за ціною з продавцем, то доведеться шукати десь суму, що бракує. Переоцінювати свої сили в цьому випадку ризиковано, тому що оплата може виявитися непосильною ношею і затягнути вас у боргову яму.

Тип квартири та район

Купити квартиру можна на вторинному ринку або в новобудові, все залежить від особистих переваг продавця.
Купивши квартиру на вторинному ринку, можна відразу заселитися, але головний мінус такого житла – вона не нова. Швидше за все, необхідно буде стежити за станом техніки, сантехніки, проводки тощо. Усі комунікації поступово зношуються. Якщо вибрати квартиру в новому будинку, то такої проблеми тут немає, але є інша – вселитись в таку квартиру швидко не вийде, необхідно буде чекати, поки будинок здадуть в експлуатацію, а також зробити ремонт. Ще одним великим недоліком покупки в новобудові є шум від будівельних робіт протягом перших років після здачі будинку в експлуатацію.

Змінити в квартирі можна все, крім району, де вона знаходиться. Розташування відіграє важливу роль у покупці житла, від цього фактора може залежати і вартість квартири. Фахівці радять ґрунтуватись на своїх потребах: транспортна розв’язка, близькість магазинів, аптек, зелених зон, важливих об’єктів.

Квартири, які продаються поблизу від промзон, заводів, заправок, залізниці, мають нижчу вартість. Все ж таки таку нерухомість краще не купувати, адже це погано може позначитися на вашому здоров’ї, а якщо в майбутньому захочете продати, то знайти покупця буде важко.

Технічні моменти 

Не варто забувати, що деякі витрати підуть на технічне обслуговування. Обов’язково добре огляньте квартиру та прорахуйте всі витрати. Може виявитися, що дах протікає чи кондиціонер не в робочому стані чи інші моменти.

На вторинному ринку, є варіант – купити квартиру, яка потребує капітального ремонту, а зекономлені гроші витратити на створення ідеальної квартири під себе.

Важливий етап – перевірка документів  

Щоб не втратити довгоочікуване житло, слід серйозно поставитися до перевірки документів. На що потрібно звернути увагу:

  • ціна об’єкта. Якщо ціна квартири низька, це підозріло. З цією метою хочуть продати “нечисту” нерухомість;
  • продаж з довіреністю. Важливо перевірити довіреність та історію угод із цією квартирою;
  • житло, придбане у спадок. Важливо перевірити, чи немає ще законних спадкоємців на цю нерухомість.

Також не зайвим буде з’ясувати чи не бере участь вибрана вами нерухомість у суперечках, і чи не несе на собі якісь обтяження.
Правильний вибір квартири при покупці залежить від того, наскільки ви до нього підготувалися. Головне правило при виборі житла – щоб вам бути комфортно. Тому насамперед керуйтеся власними уподобаннями.

Фахівці АН “Оксаген” з радістю допоможуть вибрати відповідну квартиру або будинок і проведуть безпечну угоду. Бережіть свої заощадження, час та нерви!

Compare Listings