We found 0 results. View results
Your search results

Як продати квартиру швидко та дорого: поради від АН “Оксаген”

16.11.2023

Продаж будь-якої нерухомості є багатоетапним і дуже непростим процесом. Якщо говорити про середній термін експозиції квартир на вторинному ринку, він може становити в середньому близько 6 місяців. Але якщо неправильно призначити ціну та переоцінити свої можливості, то ваша нерухомість може роками “висіти” у статусі продається. Розкажемо у цьому матеріалі, як прискорити процес продажу нерухомості та на що необхідно звернути увагу.

5 простих порад від АН “Оксаген” для швидкого продажу квартири 

1. Зробіть косметичний ремонт та генеральне прибирання 

Важливий фактор, який може вплинути на угоду, – це “убитий” стан квартири. Перед продажем необхідно провести генеральне прибирання, прибрати особисті речі, позбутися неприємних запахів. Якщо стан квартири справді “сумний”, то можна зробити косметичний ремонт: поклеїти нові шпалери, бажано світлі, усунути всі поломки і таке інше. Але витрачатися особливо не варто, на ціну квартири це не вплине, а нові мешканці все одно перекриють житло на свій смак. Експерти рекомендують створити атмосферу нового житла, тож покупець зможе швидше зрозуміти, чи підходить йому квартира. Не зайвим буде оцінити стан під’їзду, і, як мінімум, перевірити освітлення, можливо відмити стіни та сходову клітку.

Використовуйте різні психологічні прийоми: будьте доброзичливі, відповідайте чесно на всі питання, розташуйте покупця.Залишивши позитивне враження, вас краще запам’ятають серед інших продавців. Краще, щоб у квартирі під час перегляду було мінімум людей, і нічого не відволікало покупця. У квартирі має панувати приємна атмосфера.

2. Призначайте адекватну суму

Перед продажем дуже важливо оцінити всі схожі пропозиції на ринку. Потенційні покупці постійно моніторять ціни і можуть навіть не звернути увагу на ваш об’єкт, якщо ціна буде значно завищена. Найкраще звернутися до досвідченого ріелтора, який точно знає ціни у вашому районі. Він зробить точний аналіз та визначить відповідну вартість для вас та потенційних покупців.

3. “Реклама – двигун торгівлі”

У сучасних реаліях без реклами на ринку нерухомості не обійтися. Варіанти реклами можуть бути різні, все залежить від бюджету. Солідні ріелторські компанії знають, де і як рекламувати об’єкт, а також рекламують його і на власному сайті. Існують відмінності і при продажі квартири бізнес-класу або економ-класу. Якщо ви не є експертом у сфері нерухомості, то вам буде складно просувати свій об’єкт в інтернеті, і як результат продати її швидко.

 4. Заздалегідь підготуйте всі документи 

При укладанні угоди купівлі-продажу документи знадобляться тільки вам, але кожен покупець турбується про законність угоди.Тому заздалегідь підготуйте всі документи, так ви заощадите свій час та час покупця. Поки ви збиратимете всі довідки та відсутні документи, покупець може знайти інший об’єкт.

Документи, які потрібні для продажу нерухомості
  • Довідка про оцінну вартість.
  • Оригінал правовстановлюючих документів, що підтверджують законне володіння нерухомістю: договір купівлі-продажу, вступ у спадок, дарування, довічний утримання.
  • Техпаспорт.
  • Довідка про склад сім’ї.
  • Довідка про зареєстрованих у квартирі.
  • Виписка з Державного реєстру та інші, залежно від ситуації.

Варто зазначити, що найшвидше продаються квартири з одним власником, без прописаних людей, з узаконеним плануванням та без боргів з комунальних послуг.

5. Торгуйтесь правильно
Навіть якщо у вашому оголошенні немає фрази “торг доречний”, покупець може попросити знижку. Але тут потрібно вчинити правильно – ніколи не торгуйтеся телефоном з покупцями, які ще не бачили ваш об’єкт. Фахівці також радять не закладати надто велику суму для торгу в ціну об’єкта, надто висока ціна може відлякати покупця і він може навіть не розглянути ваш об’єкт для покупки.
Кращий спосіб досягнення компромісу при купівлі нерухомості – це поважне ставлення до свого партнера по угоді. Тільки така тактика може бути ефективною, якщо людина хоче швидко продати свою нерухомість.
Всі наші поради працюють добре в комплексі. А ще краще буде звернутися до досвідченого агента, який підкаже, як підготувати квартиру до продажу, призначить адекватну суму, підготує документи та просуватиме ваш об’єкт! АН “Оксаген” до ваших послуг! Телефонуйте, завжди раді допомогти!

Compare Listings