We found 0 results. View results
Your search results

Пандемія та нові тренди у сфері нерухомості

16.11.2023

Пандемія і локдаун вплинули практично на всі сфери нашого життя, а також вони істотно прискорили розвиток вже існуючих трендів у сфері нерухомості. Багато учасників ринку зазначають, що запити покупців змінилися і українці стали більш вимогливими до вибору житла. І навіть якщо пандемій не буде в майбутньому (хоча вчені не виключають цей факт), уявлення покупця вже не зміняться.

Більше повітря та простору 

У період локдауну стали більш затребувані квартири з балконами та лоджіями. Пандемія не тільки вплинула на попит такого житла, а й люди почали підходити до застосування балкона чи лоджії по-іншому. Квартири з лоджіями та балконами були і раніше популярні серед консервативних покупців, але не всі комплекси відповідають такому запиту. Такий тренд з’явився не лише в Україні, а європейські агенти також підтверджують підвищений інтерес на житло з терасою або балконом.

З’явилося більше запитів на кабінети та більш адаптивні та продумані планування, у зв’язку з переходом багатьох співробітників на віддалену роботу. Покупці квартир у новобудовах стали частіше звертати увагу на інфраструктуру поряд з будинком, а також наявність парків і зелених зон в безпосередній близькості.

Зручні планування та комфорт 

Під час пандемії люди стали ретельніше підходити до планування свого житла.Нині виникла потреба організувати різні функціональні зони у квартирі всім членів сім’ї. Покупці найчастіше вибирають приміщення правильної форми з декількома вікнами, оскільки з таким плануванням найлегше зонувати простір. Якщо раніше було модне відкрите планування, то зараз акцентують увагу на функціональності та адаптивності житлових зон. Розмір житла вже не відіграє першорядну роль, більш важлива кількість вікон, ширина та глибина простору.
Таким чином, самоізоляція виявила деякі недоліки в застарілих плануваннях і створила нові тренди, над якими належить ще попрацювати девелоперам та архітекторам.

Квартири з оздобленням 

За словами фахівців, значно збільшилися запити на квартири з обробкою. Купуючи житло, люди більше не хочуть гаяти час на ремонт. Покупець хоче вселитися в нове житло, не влазячи в ремонт, який, як правило, може зайняти багато часу та сил. Набагато зручніше отримати одразу готовий простір для життя.

У найближчому майбутньому покупці будуть зацікавлені більше в ізольованих плануваннях та окремих кухнях. Також система “розумний дім” частіше застосовуватиметься: управління ліфта голосом і безконтактний доступ стають просто необхідністю в сучасній реальності. Також збільшиться попит на системи well being, які захищають від УФ-променів скління, очищають воду і повітря.

Більше уваги до навколишнього простору

При будівництві новобудов тепер забудовники частіше продумуватимуть всі громадські простори і створюватимуть різні зони для відпочинку. Більш затребуваними стануть новобудови з розвиненою соціальною інфраструктурою: парками, фонтанами, спортивними та дитячими майданчиками, соціальними об’єктами, магазинами тощо. Ця тенденція вже давно з’явилася на ринку нерухомості, але зараз вона стала ще більш актуальною.

Новий тренд – заміська нерухомість 

Обмеження на подорожі та віддалена робота ще будуть певний час визначати вимоги до житла. Загальноєвропейським трендом стала міграція із центру міста до передмість. Багато потенційних покупців думають про купівлю житла за містом, мріючи жити в оточенні природи, з мінімальною кількістю шуму. Заміські будинки приваблюють затишною територією поблизу природи, розвиненою інфраструктурою та доброю екологією.

Також популярним залишається такий Формат житла, як таунхауси: можливість мати свою невелику ділянку та зону відпочинку під час локдауну стала безперечним плюсом.
За час локдауна уявлення про комфорт змінилося у багатьох людей, а у забудовників з’явилися нові завдання, які доведеться враховувати при створенні нових проектів. Звичайно, не можна з упевненістю сказати, що саме пандемія коронавірусу вплинула на всі зміни у будівництві та на попит певних форматів житла. Але саме пандемія підкреслила існуючі недоліки житлової забудови та прискорила розвиток певних трендів.
Купівля квартири на вторинному ринку або в новобудові – складна процедура. Важливо уважно перевіряти, що вам продають, у тому числі і з юридичного боку. Щоб успішно укласти угоду купівлі-продажу та стати повноправним власником житла, радимо довірити всю роботу фахівцям АН “Оксаген”. Наші фахівці допоможуть у виборі ідеального варіанту для вас, а також забезпечать повну інформаційну підтримку на всіх етапах угоди!

Compare Listings