We found 0 results. View results
Your search results

Як укладаються угоди купівлі-продажу в період локдауну

16.11.2023

Карантин викликав бум віддаленої діяльності – люди дистанційно працюють, спілкуються, ходять до музеїв і навіть подорожують. Пандемія суттєво прискорила ці тренди, що навіть уже вплинуло на такий інертний сегмент, як ринок нерухомості.

Чи можна укладати угоду купівлі-продажу в період локдауну 

За словами деяких фахівців у сфері нерухомості, кількість угод у період жорстких обмежень в Україні може скоротитися на 30%. Президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта зазначає, що жорсткі обмеження не стануть величезною проблемою для роботи ріелторів.
Зараз нотаріуси, як і раніше, укладають угоди з нерухомістю. Якщо говорити про ЦПАУ (ЦНАПів), вони також працюють, але з незначними обмеженнями . Усі охочі укласти угоду купівлі-продажу зможуть зробити це без проблем. Все ж таки кількість угод може скоротитися, як так часто потенційні клієнти думають, що введені обмеження в країні можуть вплинути на купівлю або продаж нерухомості.
Юрій Піта нагадав, що навесні 2020 року, коли були введені жорсткі обмеження і всі опинилися в незрозумілій ситуації, хто планував купити квартиру, той її купив. І зараз у покупців та продавців проблем із цим не буде. Ринок нерухомості працює і він уже пристосувався до нових змін.Звичайно, багато залежить від тривалості карантину і від того, як Україна впорається зі ситуацією, що склалася. Експерт також зазначив, що якщо карантин триватиме надто довго, то може спрацювати “фактор невідомості” і багато покупців відкладуть угоду до найкращих часів.

Фахівці стверджують, якщо йдеться про карантин тільки на пару тижнів, за аналогією з весною минулого року, то відкладений попит може бути значним. Наприклад, якщо людина планувала купити квартиру і має для цього достатньо коштів, то її бажання навряд чи зміниться.

На даний момент багато областей України, у тому числі й Київ, знаходяться в «червоній» зоні. У цих регіонах діють жорсткі обмеження, але це не перешкода для нормальної роботи ринку нерухомості. Варто відзначити, що карантин не вічний, а досвід показує, що ринок оживає дуже швидко, а відкладений попит реалізується протягом 1-го або 2-х місяців.

На якій би стадії ви не знаходилися в процесі купівлі-продажу нерухомості, АН “Оксаген” пропонує консультації та допомогу у всіх ситуаціях, що склалися. Наші фахівці володіють усіма можливостями, які необхідні для здійснення вашої заповітної мрії!

Compare Listings