We found 0 results. View results
Your search results

Смарт-квартира або квартира-студія: у чому відмінність

16.11.2023

Купівля житла – заповітна мрія для багатьох українців. Коли вже є необхідна сума на банківському рахунку, люди запитують, яку квартиру краще купити? У цьому матеріалі розповімо про смарт-квартир і квартири-студії. Вони мають багато загальних характеристик, але й відмінності.

Смарт-квартира: переваги та недоліки 

Першим концепцію “смарт” при плануванні квартир запропонував у20 роках минулого століття німецький архітектор Людвіг Міс ван дер Рое. Планування полягало в тому, щоб стінами було виділено тільки санвузол, а решта простору розділялася рухомими перегородками. Далі концепція стала популярною і почали з’являтися “смарт квартири” та “квартири студії”.
Смарт квартира – це невелике житло від 18 до 35 м2. Слово “smart” означає розумний. У такій квартирі намагаються зробити корисним кожен квадратний метр. Іноді в такому житлі практично немає перегородок і використовується формат studio. Купити смарт квартиру можна за привабливою ціною. При проведенні ремонту ви витратите менше, та й квитанції за комуналку відрізняються від звичайної квартири. Але щоб все правильно організувати в такій квартирі, варто звернутися за допомогою дизайнера. Такий тип житла ідеальний для студентів, молодих сімей чи активних людей, які проводять багато часу поза домом.Мінімалізм дозволить економити гроші, сили та час. Смарт-квартиру добре здавати у довгострокову оренду чи подобово. Перед покупкою такої нерухомості варто уточнити у продавця, чи можна оформити тут прописку.

Смарт-квартири мають як свої плюси, так і мінуси. Але якщо порівняти вартість квадратного метра смарт-квартири та квартири-студії, то результат буде не на користь смарт. Перед покупкою фахівці радять звернути увагу на план будинку та уточнити рівень шумоізоляції. Якщо весь поверх складатиметься з смарт-квартир, з’явиться відчуття, що ви живете в гуртожитку з десятками сусідів.

Що таке квартира-студія

Квартира-студія – більше за площею житло – від 30 м2, може мати перегородки між зонами кухні та житловий. Головна відмінність полягає від звичайної однокімнатної квартири, що тут немає міжкімнатних дверей – тільки часткові перегородки або арки. Окремим є лише санвузол. Всі інші зони (спальня, вітальня та кухня) поєднані. Вона схожа на смарт, тільки більше за площею та без виділеної житлової зони. Елітне житло може бути студією площею від 100 кв.м. і більше, головною особливістю буде відкрите планування.Серед переваг квартири-студії можна відзначити:

  • багато простору та світла;
  • можливість виконати ремонт на будь-який смак;
  • добра акустика.

Відсутність стін робить квартиру візуально просторішою і світлішою. А для зонування простору можна використовувати ширми, перегородки, барну стійку, книжкову шафу тощо. Якщо правильно організувати простір, то корисної площі буде більше, ніж у стандартній однокімнатній квартирі.

Однією з недоліком квартири-студії є відсутність особистого простору, якщо в квартирі проживає кілька людей. Ще один мінус – це запахи їжі по всій квартирі під час приготування їжі на кухні, тому відразу варто подбати про якісну витяжку. Такий формат житла ідеально підійде для однієї людини або для молодої сім’ї. При покупці квартири-студії варто звернути увагу на планування та можливість її коригування.
Різниця двох описуваних планувань полягає в наявності або відсутності розділових стін. На якому варіанті зупиниться залежить від цілей покупки для постійного проживання або оренди.

Квартири з невеликою площею досить популярні в Миколаєві і зараз мають великий попит. Звертайтеся до нашого АН “Оксаген”, наші фахівці допоможуть вибрати студію або однокімнатну квартиру серед великої кількості варіантів. залежить від цілей покупки для постійного проживання або оренди.

Compare Listings