We found 0 results. View results
Your search results

Навіщо вам потрібний ріелтор при купівлі чи продажу квартири?

16.11.2023

З боку будь-яка професія здається простою і зрозумілою. Здається і простою робота ріелтора: визначити необхідний варіант, домовитися про угоду, оформити документи і на цьому все. Але насправді це зовсім не так. Варто тільки почати і ставати зрозумілим, що купівля-продаж об’єкта не такий уже й легкий процес. На ринку нерухомості величезна кількість пропозицій, у яких новачкові складно зорієнтуватися, далі виникає безліч юридичних питань щодо угоди і це лише на перших етапах.

Як допоможе ріелтор саме вам?

Ріелтор – це спеціаліст, який супроводжує угоди з нерухомістю. Він є медіатором (посередником) між двома сторонами угоди. Головною метою спеціаліста з нерухомості є успішне укладання угоди для обох сторін. У роботу ріелтора входить багато обов’язків. Наприклад, підтримувати актуальну базу об’єктів, проводити рекламні компанії, просувати об’єкти, постійно спілкуватися з клієнтами для пошуку нових об’єктів, забезпечити документальний супровід угоди тощо. Також хороший ріелтор має бути частково психологом, оскільки він бере участь у переговорах і має вміти домовлятися, знаходити компроміс та керувати настроєм обох сторін.

У роботі з об’єктами нерухомості потрібно враховувати його сегмент, терміни закриття питання (купівля, продаж, оренда), а також параметри самих об’єктів. Виходячи з цих факторів і будується робота рієлтора.Як вже було згадано вище, для позитивного результату ріелтор має зробити багато, і це не просто додати інформацію на дошки оголошень. Особливо необхідно залучати агента з нерухомості, коли, крім основної угоди, проходить ще кілька додаткових.

Ріелтор для продавця. Якщо у продажу нерухомості бере участь ріелтор, він повинен створити попит, щоб його об’єкт продався за максимально-ринковою ціною, а також за такою термін, що спочатку планувався клієнтом. Далі до його обов’язків входить оцінка та підготовка до купівлі-продажу чи оренди нерухомості, організація переглядів, рекламна компанія, переговори тощо.

Ріелтор для покупця. Тут агент повинен знайти найкращу пропозицію на ринку, яка буде відповідати всім критеріям клієнта. На об’єкт вже може бути великий попит і ріелтор має запропонувати найкращі умови для купівлі (оренди) власнику нерухомості.

Якщо ви працюєте з посередником, він буде на вашій стороні, але орієнтуючись на особливості ринку, він може прийняти вигідні умови для всіх сторін.

Оцінка вартості об’єкта 

Одним з важливих аспектів угоди, в якій бере участь ріелтор, – це правильна та об’єктивна оцінка нерухомості. Від правильного аналізу ціни об’єкта залежатиме наскільки швидко пройде угода. Агент завжди знайомий із актуальними цінами, і він підкаже, яка ціна надто низька, а яка невиправдано завищена.Посередник не погоджуватиметься на умови, явно невигідні для вас, оскільки це також у його інтересах. Варто зазначити, що оцінка об’єкта необхідна як продавця, і покупця.

  1. Для продавця. Якщо ви поставите велику вартість, то ваш об’єкт висітиме роками, ви втратите час та гроші. Вартість, як відомо, залежить від багатьох факторів: метражу, локації, комунікацій, ремонту тощо. Усі особливості мають враховуватися.
  2. Для покупця. Якщо ви хочете купити квартиру чи будинок дешево, фахівець розкаже, на які варіанти ви можете розраховувати. Співпрацюючи з агентом, ви не заплатите за об’єкт більше, оскільки він знає реальні ціни.

Головними інструментами для ріелтора для реалізації попиту повинні виступати: правильна стартова ціна, передпродажна підготовка, день відкритих дверей . Професіонал завжди заощаджує час власнику, спочатку він починає просувати об’єкт, організовує перегляди і тільки після цього збираються всі документи і укладається угода.

Хочете, продати/купити квартиру чи будинок, довірте це професіоналам АН “Оксаген”. Ми підготуємо всі необхідні документи та зробимо укладання договору максимально комфортним.

Compare Listings