We found 0 results. View results
Your search results

Який район краще обрати для покупки квартири?

16.11.2023

Квартира-це надовго. Багатьох із нас щонайменше кілька років у своєму житті проживають в одному районі. У цьому матеріалі розповімо, на що слід звернути увагу під час вибору району для життя. Радимо розглянути всі варіанти, керуючись певними критеріями. Так ви зможете знайти квартиру, де ваше життя буде комфортним та безпечним.

На що слід звернути увагу при виборі району для проживання: 

  • соціальна інфраструктура;
  • транспортна доступність;
  • екологія;
  • безпека;
  • перспективи розвитку.

Соціальна інфраструктура 

У наш час важко собі уявити життя без соціальної інфраструктури. Такі важливі об’єкти, як школи, дитячі садки, поліклініки є практично в кожному районі. Якщо ви плануєте прожити в обраному районі не один рік, варто звернути увагу на кількість і якість освітніх закладів та об’єктів охорони здоров’я.Сучасне комфортне життя важко уявити без наявності різних магазинів та супермаркетів, банків тощо. Не полінуйтеся та відкрийте карту місцевості, щоб переконатися у наявності потрібних об’єктів. Ще одним плюсом буде наявність зелених зон, парків, великого торгового центру – так ви зможете організувати різноманітне дозвілля, не вибираючись зі свого району.

Транспортна доступність 

Звичайно, вам не захочеться добиратися до роботи дві години або не мати змоги відвести дитину до лікаря, оскільки поїздка займатиме половину дня. Якщо ви часто виїжджаєте з дому по роботі чи іншим справам, ізольовані райони вам не підійдуть. Крім того, автомобілістам варто ще й подбати про паркомісце чи гараж. Якщо ви плануєте купити квартиру в центрі, то паркування може бути платним, що також варто врахувати. Якщо ж у вас немає авто, то з’ясуйте заздалегідь, як ви добиратиметеся до роботи або навчання і скільки часу це займе.

Екологія 

Експерти виділяють чотири показники, що впливають на екологічну ситуацію: стан повітря, якість води, рівень шуму та рівень радіації. Для багатьох потенційних покупців екологія – один із важливих факторів у виборі житла. Краще вибирати місця, де в безпосередній близькості є парки, сквери, водоймища. Порятунком для міського мешканця стає вибір району із великою кількістю зелених насаджень. Чим більше парків та зон озеленення, тим чистіше повітря.

Безпека 

Щоб вибрати безпечний район, не обов’язково моніторити всі новини про кримінал, але все ж таки приблизні показники можна дізнатися. Чим ближче до центру розташований район, тим вищим буде рівень злочинності. Це може здатися дивним, оскільки багато хто вважає неблагополучним саме околицю, а не центр. Але все ж таки найвищий рівень злочинності фіксується саме в центрі. У центрі завжди більше людей, жваві вулиці, туристи тощо.

Перспективи розвитку 

При виборі місця проживання слід враховувати, що розвиток району не завжди позитивно впливає на якість життя. До таких змін можна віднести будівництво нових трас і промислових підприємств, які забруднюватимуть довкілля надалі.
Можливо, що навпаки, місцева влада вирішить озеленити території та облаштувати ще один парк чи дитячий майданчик. Це додасть комфорту для мешканців району, а також вплине на вартість нерухомості у цьому районі. Купити житло в районі, що розвивається, стане відмінною інвестицією.

При виборі району для життя фахівці радять керуватися не тільки своїми перевагами, але також статистичними даними та рейтингами для отримання повної картини.

Щоб успішно укласти угоду купівлі-продажу та стати повноправним власником житла, радимо довірити всю роботу фахівцям АН «Оксаген». Наші фахівці допоможуть у виборі ідеального варіанту для вас, а також забезпечать повну інформаційну підтримку на всіх етапах угоди!

Compare Listings