We found 0 results. View results
Your search results

Корабельний район Миколаєва

Корабельний район Миколаєва розташувався на березі Бузького лиману за 12 кілометрів від центру. До його складу входять мікрорайони: Широка Балка, Вітівка, Балабанівка та Кульбакіне. На півночі межує з Інгульським районом.

Історія Корабельного району 

Ця частина міста заселялася ще 6 тисяч років тому. Існує безліч легенд та припущень про виникнення даної місцевості та про її історичне минуле. На території масиву археологи знайшли 44 давні пам’ятки.

Після існування грецьких колоній на цій території в 1399 з’являється великий князь литовський Олександр Вітовт, він будує зміцнення та митницю, якою веде активну торгівлю з татарами. В 1774 Вітовка разом з іншими населеними пунктами відходить до Росії. Багато відомих історія людей побували цих землях: Генераліссимус Суворов, фельдмаршал Кутузов, Князь Потьомкін. Про це свідчать архівні документи. 1789 року Г.О. Потьомкін перейменував Вітовку на Богоявленськ на честь стародавнього храму Богоявлення, що існував тут. Пізніше Богоявленськ стає вже передмістям Миколаєва. Під час радянської влади на прохання трудящих його перейменовують на Жовтневе. З 2016 року проспект Жовтневий був перейменований на Богоявленський.

Корабельний район у наш час 

Це зелений і спокійний район зі своєю унікальною атмосферою. Корабельний район віддалений від центру Миколаєва і здається навіть трохи провінційним, що робить його більш спокійним та затишним для життя та відпочинку.

У районі є школи, дитячі садки, супермаркети, ринок, Будинок культури, Центральна лікарня Корабельного району (ЦРЛ), дитяча консультація, Південний медичний центр і т.д. Також тут знаходиться величезний спортивний комплекс плавальних басейнів “Водолій”.

На території району є чудове місце для відпочинку: Богоявленський парк з його унікальним Потьомкінським джерелом. Нещодавно упорядкували міський пляж “Чайка”, де місцеві жителі люблять проводити вільний час.

Загалом, жити в Корабельному районі комфортно та затишно. Нерухомість району представлена ​​великим приватним сектором та багатоквартирними будинками різної поверховості. Купити квартиру чи будинок у Корабельному районі можна дешевше, ніж у Центральному чи Інгульському районах, отримавши при цьому абсолютно все для комфортного життя.

Compare Listings