We found 0 results. View results
Your search results

Мікрорайон Кульбакіне у Миколаєві

Мікрорайон Кульбакіно розташувався на півдні-сході міста Миколаєва. Масив є складовою Корабельного району.
Тут знаходиться Миколаївський авіаремонтний завод, на якому ремонтують авіаційні двигуни та літаки. Також у Кульбакіному з 1935 року працює військовий аеродром Кульбакіно (раніше Водопій). На аеродромі дислокується 299 бригада тактичної авіації, 204 бригада тактичної авіації.

Трохи історії 

Шукати інформацію про виникнення даного мікрорайону – тільки дарма витрачати час. На жаль, в архівних документах немає відомостей про виникнення Кульбакіного. Є тільки дані на карті Херсонської губернії 1869 року: вказано хутір під назвою Кульбакін, і ще дві його назви: Щербін і Широка Балка. Невідомо ким був Кульбакін, скільки людей тут мешкало і як виник сам хутір.

Через описуваний мікрорайон проходить залізнична дорога, будівництво якої почалося в 1905-1907 роках. Тут заплановано 4 шляхи загальною довжиною 1175 метрів.

У 1921 році в Кульбакіно під час Богоявленського повстання бронепоїзд Червоної армії з загоном червоноармійців звідси обстрілював будинки жителів Богоявленська.А під час Другої Світової війни у ​​1944 році 63 червоноармійці загинули, захищаючи свої рідні землі, в основному воїни 2-го гвардійського механізованого корпусу генерал-майора К.В. Свиридова.
Масив починає свій розвиток у 50-ті – 60-ті роки 20-го століття. У 1948 році тут було побудовано два великі виробничі підприємства. Після цього починається основна забудова району. Майже кожен працівник заводу отримав тут житло, працювати сюди приїжджали люди з різних куточків Росії.
Сучасне обличчя Кульбакіно набуло в 70-80-х роках минулого століття. Символ Кульбакіно – літак Ту-16, що стоїть на постаменті, на честь робітників авіазаводу, які лагодили по два таких літаки в період з 1960 по 1984 рік. Загалом було збудовано близько 1500 екземплярів Ту-16.

Інфраструктура Кульбакіно 

Зараз Кульбакіно – сучасний і затишний район з усім необхідним для комфортного життя. Тут всього три вулиці: Вокзальна, Знам’янська та Райдужна.

Нерухомість представлена ​​багатоквартирними будинками різної поверховості: від 3-х поверхових, побудованих у 50-60-і роки, і до сучасних дев’ятиповерхівок. Також є і приватний сектор із затишними будиночками.

Район потопає в зелені. Тут є кілька продуктових магазинів, загальноосвітня школа, будинок культури, дитячий садок, стадіон, банки та інші значні соціальні установи.
Загалом район цілком комфортний для проживання і тут є всі умови, щоб нікуди не виїжджати. Щодо транспортної розв’язки, вона також розвинена, з Кульбакіно курсують маршрутні таксі в різні частини міста.

Compare Listings