We found 0 results. View results
Your search results

Мікрорайон Широка Балка

Мікрорайон Широка Балка розташувався в південній частині Миколаєва на лівому березі Бузького лиману. Він є частиною Корабельного району. Це цілком комфортний і спокійний район з усією необхідною інфраструктурою.

Трохи історії 

У середині XIX століття Широка Балка вважалася селом. Тут були зосереджені потужні оборонні споруди: збудований земляний редут із валом та ровом. Називали місцевість Бузький редут або Кауфманівська батарея, можливо, на честь інженер-генерала К. П. Кауфмана, який був на чолі лейб-гвардії саперного батальйону в 1855 році. . Пам’ять про цю батарею зберігає вулиця Старокріпосна в Широкій Балці. З часом усі ці зміцнення втратили колишню міць, хоча й справляли велике враження.
Село Широка Балка було включене в межу міста тільки в 1956 році, в цей час міська влада прагнула отримати новий статус для Миколаєва. Також цього року приєдналися до міста село Жовтневе (раніше Богоявленськ), Кульбакине та ім. Горького.

Широка Балка зараз 

Широка Балка – розвинений і сучасний район. На його території зосереджений переважно приватний сектор, але є й багатоквартирні будинки різної поверховості. У прибережній частині знаходиться дачний сектор.

У Широкій Балці працює середня школа № 14 по вулиці Вільній, дитячий садок, різні магазини, аптеки і т. д. Також тут розташований Свято-Георгіївський Собор.

У цьому мікрорайоні хороша транспортна розв’язка. З мікрорайону вирушають маршрутні таксі до різних частин міста, курсують трамваї № 1, 7. Через масив проходить весь транспорт, який іде до Корабельного району з інших районів Миколаєва. Поблизу Широкої Балки знаходяться 2 залізничні станції:

  • Миколаїв-Пасажирський;
  • Кульбакіно.

Життя в Широкій Балці проходить розмірено: вдень тут малолюдно, на лавках у дворах сидять пенсіонери, на майданчиках гуляють діти, вулицями ходять мами з колясками. Купити будинок або квартиру в Широкій Балці можна недорого за миколаївськими мірками, отримавши при цьому все для комфортного життя.

Compare Listings