We found 0 results. View results
Your search results

Мікрорайон Варварівка

Мікрорайон Варварівка розташувався на правому березі Бузького лиману, з містом його з’єднує один із розвідних мостів Миколаєва, який у народі називають Варварівський (Південнобузький) міст. Цей масив належить до Центрального району Миколаєва.

Як усе починалося 

Варварівка існує з 1804 року, в цей час селище було заселене кріпаками з Київської губернії князя С.Ф. Голіцина та його дружини. Перша назва села – Слобода Велика на честь Великої коси (зараз Варварівська коса). У 1930-1860 рр. в архівах вже використовується сучасна назва. Сама назва Варварівка походить від імені дружини князя Голіцина Варвари, племінниці Г. А. Потьомкіна-Таврійського. Вона захоплювалася літературою, знала французьку мову і навіть переклала російською мовою роман Б. Ембера «Помилки від кохання, або Листи від Фанелії до Мільфорта». Пізніше власником цих земель став граф Ламберт, який розбив тут великий фруктовий сад. 1965 року мікрорайон ставав частиною міста Миколаєва.

Чому варто купити квартиру чи будинок у Варварівці 

Зараз це розвинений і сучасний район, тут є все, що потрібно для розміреного і комфортного життя. Через масив проходить Одеське шосе, яке пов’язує місто Миколаїв з Одесою.А вулиці Очаківська та Веселіновська направляють у бік прибережного Очакова.
Інфраструктура в Варварівці досить розвинена. Тут працюють дві школи, Миколаївський професійний ліцей, дитячі садки, лікарня, дві православні церкви тощо.
Жителі району люблять проводити вільний час, прогулюючись облаштованою набережною. Також у Варварівці знаходиться одна з найкращих у місті кінна школа та заміський комплекс “Балдіно” – популярна локація влітку для багатьох миколаївців.

Транспортна інфраструктура також розвинена, з Варварівки курсують маршрутні таксі в різні частини міста. Ще одним плюсом є близькість центру міста.

Вторинний ринок Варварівки представлений в основному приватним сектором, є кілька багатоквартирних будинків різної поверховості. Купити в мікрорайоні можна як затишний невеликий будиночок, так і розкішний особняк з гарним видом на річку, нещодавно тут було зведено сучасне котеджне селище «Княжичі».

Щоб вибрати гідний варіант, що відповідає вашим уподобанням, достатньо лише звернеться в АН “Оксаген”. Наші спеціалісти допоможуть зробити правильний вибір!

Compare Listings