We found 0 results. View results
Your search results

Мікрорайон Ліски у Миколаєві

Мікрорайон Ліски розташувався на заході міста Миколаєва і входить до Заводського району. Це комфортний спальний район із усім необхідним для комфортного життя.

Історія Лісків

Територія мікрорайону Ліски прилягає до Лісової коси. Колись у цій частині міста росло кілька десятків природних гаїв із диких дерев, знаходилися колодязі та озера. Назву місцевості дав Фалєєв ще при заснуванні міста в 1880 році. Наприкінці XIX століття частина земель Лісків була продана під хутори городянам. В наш час Ліски зберегли свою первісну назву.
Даний район має свою унікальну революційну історію. 1898 року робітники району виступили проти жорсткої експлуатації на заводах, за встановлення 8-годинного робочого дня. На згадку про ці події 1976 року було споруджено скульптурну композицію з написом: «Робітникам Миколаєва — учасникам перших майок». А одна з вулиць масиву має назву Червоних Майовщиків.

Ліски сьогодні 

Сьогодні Ліски – відмінне місце для життя і відпочинку. Інфраструктура тут досить розвинена: є чотири школи, дитячі садки, дитяча лікарня, різноманітні магазини, аптеки тощо.Також на території масиву знаходиться відомий у Миколаїв спортивний комплекс “Надія”, де мешканці міста можуть зайнятися спортом. Місцеві жителі також люблять проводити вільний час у парку “Ліски”, який з 1974 року має Масив має відмінну транспортну розв’язку, з Лєсков легко дістатися до будь-якої частини міста.
Забудова тут в основному представлена ​​багатоквартирними будинками різної поверховості, останнім часом були побудовані нові будинки з квартирами покращеного планування. На території району є невеликий приватний сектор. Нерухомість цього мікрорайону користується популярністю, тут є з чого вибрати. Купити квартиру в Лісках – стане чудовим рішенням, якщо ви хочете жити в розвиненому та зеленому районі з усією необхідною інфраструктурою!

Compare Listings