We found 0 results. View results
Your search results

Селище Галіцинове, Вітівський район, Миколаївська область

Селище Галіцинове знаходиться у Вітівському районі Миколаївської області. Населення Галіциново складає близько 2196 осіб.

Трохи про створення селища 

Селище було засноване в 1801 році. З архівних записів та оповідань мешканців Галіцинове відомо, що Катерина II у 1800 роках роздала землі полководцям на подяку за військову службу. Виділила вона землі і Сергію Галицькому, який побудував тут особняк від колодязя і до кінця нинішньої вулиці
Інші записи кажуть, що після скасування кріпосного права, ці землі роздавали слугам Галіцина, так і утворилося селище. Були заселені і степові території, де зараз розташовані вулиці Набережна і Пирогова. Тут проходили різноманітні ярмарки, працювали бондарі, ковалі та інші. Галіцин любив сади і виділяв під них свої землі. 1909 року в селищі з’являється перша однокласна земська школа, а 1913 – трудова.

Селище зараз 

Селище Галіциново – це мальовничий куточок на півдні України, на піщаних масивах селища були знайдені популяції двох рослин із сімейства орхідних, які зараз занесені в Червону книгу України. Також на території села зростають інші види рідкісних рослин. Неподалік населеного пункту розташований ботанічний пам’ятник природи місцевого значення в Україні, один із об’єктів природно-заповідного фонду Миколаївської області.

На території села працює Миколаївський глиноземний завод (НГЗ). Зараз завод є одним із найбільших підприємств кольорової металургії в Європі.
Заміська нерухомість з кожним роком набирає все більшої популярності. Жити у селі значно дешевше, ніж у місті, так як і вартість самої нерухомості. У селищі Галицинове є вся необхідна інфраструктура для комфортного життя. Це школа, аптеки, дитячий садок, медичний центр, магазини та інші об’єкти. Купити тут будинок або заміську дачу стане відмінним рішенням, якщо ви мрієте про зону релаксу. та спокою.

Compare Listings