We found 0 results. View results
Your search results

На що варто звернути увагу при покупці квартири на вторинному ринку у 2020 році

20.11.2023

На тему, що потрібно знати при покупці квартири, можна книгу написати, так як тема дуже велика. Розглянемо головні моменти, щоб мати уявлення з чого розпочати і як краще вчинити.
При купівлі квартири на вторинному ринку, начебто, ризиків менше. Будинок уже збудований, введений в експлуатацію, але проблем із документами може бути не менше.

Що потрібно перевірити при покупці квартири на вторинному ринку:

  • правовстановлюючі документи на квартиру;
  • власників квартири та права на продаж;
  • перевірити наявність судових справ щодо квартири, власників;
  • провести загальний аналіз продажу, умов угоди;
  • виявити та проаналізувати приховані ризики.

На вторинному ринку оформляється перехід права власності від продавця до вас. Робить це нотаріус. Вам для цього потрібні лише паспорт, ідентифікаційний код, на кого оформлятиметься купівля та гроші. Право власності у продавця може бути різним. Основні види: купівля-продаж, міна, договір дарування, спадковий договір, пожертвування, довічне утримання, приватизація.
Щодо стану квартири, особливо якщо вона знаходиться в старому будинку, то необхідно бути готовим до того, що, можливо, потрібно буде міняти труби, електропроводку або сантехніку. Хоча коли квартира продається без ремонтних робіт, то всі «проблемні місця» відразу помітні. Такі проблеми вирішують адекватна ціна та бажання (або небажання) займатися ремонтом. Складніше, коли ремонт зроблений не дуже якісний, з метою прикрити проблемні місця.Краще запросити спеціаліста, який розуміється на будівельних роботах та ремонті.
Найважливіше перевірити документи, а вже потім вивчити ціну, планування, саму квартиру та вид із вікна. Намагайтеся уникати проблемних варіантів, краще кілька разів перевірити, ніж наражатися на ризик. Помилки у нерухомості коштують дорого.
При покупці квартири краще звернутися до професіоналів своєї справи. Якщо ви не хочете безглуздо витрачати гроші і свій час, звертайтеся до АН «Оксаген», де досвідчені фахівці допоможуть підібрати квартиру та вирішити всі проблеми, які можуть виникнути під час угоди.

Compare Listings