We found 0 results. View results
Your search results

Чому моя квартира не продається?

20.11.2023

Український ринок нерухомості, хоч і пожвавився останніми роками, але з кризи поки так і не вийшов. Виставленого на продаж житла зараз майже вдесятеро більше, ніж потенційних покупців. Але все ж таки продати квартиру за нинішнього надлишку пропозицій реально. Фахівці АН «Оксаген» допоможуть швидко продати квартиру без зайвої тяганини та допоможуть уникнути помилок, які зазвичай призводять до затягування процесу.
Квартира – звичайний товар із своїми особливостями. І якщо нерухомість довго не продається, то є свої причини. Розглянемо ряд типових помилок, які допускаються під час продажу нерухомості.

Неповний пакет документів
Для продажу квартири має бути підготовлений пакет документів. Якщо з документами не все гаразд, буде складно продати навіть найкращу квартиру. Багато хто хоче купити квартиру, якою довгі роки володіє один власник, на яку не оформлялося кредитів і не було прописано малолітніх дітей. Не люблять об’єкти, через які можуть виникнути проблеми через поділ майна (спадщина, розлучення тощо).
Перед продажем краще сплатити всі комунальні рахунки та взяти документ про відсутність боргів.

Брак інформації про об’єкт нерухомості
Необхідно максимально докладно описати всі особливості об’єкта: локація, тип об’єкта, площа, поверх, ціна тощо. Покупець повинен знати всі особливості квартири. Також важливим аспектом вдалого оголошення є наявність фотографій гарної якості. Це значно збільшить шанси на швидкий продаж вашої квартири. Обов’язково фотографуйте спальню, кухню та санвузол, планування.Покупцеві легше сприйматиме візуальну інформацію. Варто згадати про родзинки квартири, наприклад, про гарний вигляд із вікна. Текст має бути правильним – стисла, але вичерпна інформація.

Некоректна вартість
Ціна має бути не високою та не низькою — і те, й інше покупця нерідко насторожує. Найкраще, якщо вартість вкладається у ринкові параметри. Оцініть свою нерухомість дуже правдоподібно. Ціни, за якими укладаються реальні угоди та ціни, виставлені на продаж житла, можуть відрізнятись (плюс-мінус на 10-15%).

Показ квартири
При першому показі квартири подбайте про її зовнішній вигляд, зробіть прибирання, приберіть зайві речі. Квартира не повинна бути захаращена, але при цьому не перестарайтеся, збережіть затишок.

Аналіз помилок
Якщо все ж таки квартира не продається, уважно вивчіть всі аспекти. Найшвидше можна вирішити дві проблеми – налаштувати просування та встановити адекватну ціну. Звичайно, кожен випадок унікальний і вимагає аналізу. Найкращий спосіб зробити швидку угоду – звернутися до професіоналів. Спеціалісти АН «Оксаген» завжди до ваших послуг.

Compare Listings