We found 0 results. View results
Your search results

Миколаївська портова митниця

Розташування серед водних просторів і близькість Чорного моря давно визначили долю Миколаєва. Майже сто років тут був штаб Чорноморського флоту.

У нашому місті багато цікавих і красивих будівель, про які хочеться розповісти. Красивий будинок, де сьогодні розміщується спеціалізована дитячо-юнацька школа з фехтування олімпійського резерву, був колись важливою локацією для міста. Тут працювала Миколаївська портова митниця. Швидше за все, митниця була тут аж до Другої світової війни. Митниця мала багато функцій на той час: була не тільки правоохоронним органом, прикордонною заставою, а й збирала кошти на благоустрій міста Миколаєва.
Двоповерхова будівля на розі Великої Морської і Пушкінської виглядає строго і переконливо. Збудований будинок був наприкінці XIX століття, ім’я архітектора нам не відомо. Будинок досі прикрашає вулицю Пушкінську, 11 (раніше Бульварна, 5), хоч потребує ремонту. Примітний він насамперед своїм напівкруглим еркером, це типовий зразок провінційного модерну, але без характерної архітектурно-орнаментальної прикраси. Під час радянської влади тут знаходилася німецька школа, а вже після війни – факультет фізкультури та спорту педагогічного інституту.

Зараз же в будинку працює відома школа з фехтування. Будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Compare Listings