We found 0 results. View results
Your search results

Миколаївський художній російський драматичний театр

Миколаївський художній російський драматичний театр знаходиться в старій частині міста Миколаєва на перетині вулиць Лягіна і Адміральській. Це найстаріший творчий колектив у Миколаївській області.

Трохи про створення театру 

Будівля театру була зведена в 1881 році, зараз це пам’ятка місцевої архітектури. 1896 року в театрі відбувся перший сеанс кіно.

Команда Миколаївського художнього драматичного театру була створена у 1922 році в місті Луганськ російським актором та режисеромГригорієм Вільним. 12 років його трупа їздила до різних міст України під назвою “Шахтарка Донбасу” і мала велику популярність. 1927 року московський журнал “Сучасний театр” писав, що “Шахтарка Донбасу” – найсерйозніший із російських драматичних театрів в Україні. Пізніше його перейменували в «Мистецький театр України», театр стає стаціонарним. З 1939 по 1994 рік культурна установа названа на честь легендарного радянського льотчика Чкалова В.П.

Діяльність Миколаївського драматичного театру

За своє існування Миколаївський драматичний театр поставив безліч цікавих вистав за нормами світової драматургії. 2009 року драматичному театру було присвоєно звання “Академічного”. Актори театру беруть участь у різних фестивалях, форумах. На базі театру проводився театральний фестиваль «Homo Ludens» («Людина граюча»).

У різний час у театрі працювали талановиті актори, які є гордістю Миколаєва та України. Це майстри театрального мистецтва, серед яких: О. Чудінова, М. Васильчикова, Н. Вогонь-Догановська, Д. Славін, К. Міліч, Ю. Соколов, П. Іванов, О. Жабін, Б. Сабуров, Л. Бакштаєв, І. Ротнов, Р. Подьякова, А. Квасенко, Е. Митницький, О. Літко, Г. Піменов та багато інших.

Compare Listings